Mилановић: Добар је Пуповац

Хрватски премијер Зоран Милановић похвалио је политичку биографију предсједника Српског народног вијећа Милорада Пуповца и тако одбацио тезе предсједника Иве Јосиповића о Пуповцу као политичару који "рекетира све владе". "Пуповац и његова странка /СДСС/ су људи који су стално при власти. Он је 90-их био у Загребу. Био је овдје и рискирао да га неко […]

недеља, 26 августа, 2012 / 09:40

Хрватски премијер Зоран Милановић похвалио је политичку биографију предсједника Српског народног вијећа Милорада Пуповца и тако одбацио тезе предсједника Иве Јосиповића о Пуповцу као политичару који "рекетира све владе".

"Пуповац и његова странка /СДСС/ су људи који су стално при власти. Он је 90-их био у Загребу. Био је овдје и рискирао да га неко бијесан од Хрвата који су протјерани нападне у Загребу. Остао је овдје цијело вријеме", појаснио је Милановић.

Милановић је поручио да у препуцавањима измећу Пуповца и Јосиповић не жели да учествује и да у том случају не жели мудровати.

Он је истакао да су, иако је Кукурику коалиција имала саборску већину и без СДСС, позвали ту странку у власт да им се придружи.

"Ја сам понудио да он /Пуповац/ буде предсједник Одбора за спољну политику, представља Хрватску у иностранству, брани хрватски Устав у иностранству, оде на Косово као хрватски политичар", рекао је Милановић за хрватску телевизију "Нова".

Предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац сматра да хрватски предсједник Иво Јосиповић скреће ка десници, те да га напада, јер неће да слави "Олују".

"Очекујемо да предсједник заустави своју политичко-медијску кампању производње алтернативне политике Срба у Хрватској", рекао је Пуповац за "Данас".

Јосиповић је синоћ поручио како између њега и Пуповца нема препирке, те да се нада да је цијела прича завршена и да су сви извукли одговарајуће закључке.

"Ријеч је о једној принципијелној расправи за коју се надам да ће изњедрит нешто позитивно", рекао је Јосиповић.

Хрватски предсједник Иво Јосиповић је оптужио Пуповца да се бави "етнобизнисом" и да је злоупотријебио финансијска средства за српске организације.

Јосиповићеве оптужбе су услиједиле након што је у недељнику "Новости", који издаје Пуповчев СНВ, предсједник Хрватске прозван због залагања да фирма "Емпорион" његовог пријатеља Марка Војковића без тендера добије посао убирања накнада за музичка ауторска права и тиме оствари велику добит.