Милан Радовић: Додик друге оптужује за издају, а заправо је то он

Покушаји Милорада Додика да оптужбама на рачун опозиције скрене пажњу са велеиздаје Републике Српске коју чини све вријеме своје владавине су узалудни и излизани, рекао је Милан Радовић, замјеник предсједника СДС.

понедељак, 17 маја, 2021 / 12:20

Радовић каже да неко ко је предао Јасеновачку грађу, пренио већину надлежност са РС на ниво БиХ и ко је потписао АНП, програм БиХ за НАТО, нема право оптуживати друге за издају.

"Како неко ко је у коалицији са СДА на нивоу БиХ, неко је тврдио да је у Сребреници почињен геноцид и ко је довео до рекордног дуга Републике Српске од 6,5 милијарди КМ даје себи за право да нам држи слово о издаји српских интереса", упитао је Радовић.

Он каже да Додик упирањем прста у опозицију у Српској жели да пребаци фокус са велеиздаје коју је годинама радио да како би остао на власти.

Радовић наводи да је Додик чувар и бранилац само својих и интереса групе људи којима се окружио и који економски уништавају Републику Српску и њене природне ресурсе.

"Његова визија Републике Српске је она у којој су управо они који су највише дали за Српску обесправљени и у којој већина грађана једва саставља крај са крајем, у којој се урушавају и обесмишљавају њене институције: Народна Скупштина, предсједник и Влада РС" истакао је Радовић.

Додикова визија Српске је, додаје Радовић, онаква како данас изгледа након 15 година његове владавине, у којој се он све пита и одређује шта ће ко да ради.

"У којој он дијели новац из буџета како мисли да треба, у којој нам најбољи стручњаци и млади људи одлазе јер не могу да се запосле без чланске карте СНСД-а", напомиње Радовић.

Он наводи да је Додик подијелио народ у Српској на оне са књижицом СНСД-а, који имају све привилегије друштва и на оне који другачије мисле и које годинама прогони.

Радовић поручује да СДС, умјесто такве визије друштва, жели модерну Републику Српску у којој су сви грађани равноправни, у којој је закон једнак и важи за све и у којој ће привредни амбијенти бити такав да подстакне људе да инвестирају и запошљавају нове раднике. "Највећа издаја српских интереса је економска ситуација у коју нас је ова власт довела. Дуг по глави становника Републике Српске је 5.600 КМ и двоструко је већи од дуга по глави становника ФБиХ који износи 2.600 КМ. Учешће укупног дуга у бруто домаћем производу Републике Српске премашује 55%, док је тај исти показатељ код Федерације БиХ на нашу жалост повољнији и износи 28%", каже Радовић.