Миладин Станић: Додик је издао Србе јер је "уцијењена глава"

Својим пристанком да Републику Српску одведе у НАТО Милорад Додик се отворено ставио против српског народа и показао да је спреман учинити све зарад мало власти, изјавио је Миладин Станић, шеф Клуба посланика СДС у Народној скупштини Републике Српске.

уторак, 19 новембра, 2019 / 20:00

Станић каже да је Додик данас потврдио да му је, ако треба, прихватљиво и да промијени и вјеру зарад власти.

Станић је рекао он већ дуже времена најављивао да ће Додик учинити овакав потез, истичући да је Додик уцијењен човјек.

"Он зна да је учинио много лоших ствари према Републици Српској и према партнерима из свијета и он је био приморан да то уради. Он је уцијењена глава и он је данас размишљао "или пуковник или покојник", навео је Станић.

Он поручио да овако велика издаја Српског народа неће проћи некажњено.

"Није српски народ заборавио шта је у Отаџбинском рату НАТО урадио нашем народу у Републици Српској и Хрватској, а након тога и у Србији", казао је Станић.44 КОМЕНТАРА

  1. Видимо добро ко се курва. На штету властитог народа, мада неки кажу да и не припада народу у чије име се представља. Курвање је без преседана политика коју воде тренутни представници и и тзв. воше српског народа. Један дан су за исток, други за запад а тречи и за једне и за друге. Зависи ко плати више. Е то се пријатељу зове курвање. Кад трчиш из кревета у кревет и намешташ се сваки дан другом.

 1. Bilo je vjerovatno i ucjene. Međutim nije to glavni razlog. Glavni razlog je što on to stvarno hoće tako. Nemojte da se lažemo, čovjek to iskreno hoće. Druga je stvar, što na toj priči nije mogao dobijati izbore, pa se okrenuo (tobože) istoku. Sada ga pritislo sa svih strana da se vrati na svoje staze.
  Svjestan je on i SNSD da je Rusko – srpska dnevno politička priča dostigla vrhunac i postala ofucana priča. Na toj priči bi doživljavali stagnaciju. Drugo, neke pare se očekuju na nivou BH, ne bi valjalo da ih dijeli SDS i PDP i treće, pomenute ucjene

  1. Брате Пајо 100% си у праву. Исто и ја мислим. Само је мало који тако патриотски размишљају. Сви, боље рећи већина, гледају лични интерес и како ће се што боље огребати. Не размишљајући да ће им дјеца сутра ратовати за тај исти запад као и њихови прађедови за Аустроугарску

  2. “Не размишљајући да ће им дјеца сутра ратовати за тај исти запад као и њихови прађедови за Аустроугарску“

   А на чијој страни ће ратовати наша дјеца која су већ на Западу и сваки дан тамо хрле?

   Да ли заиста мислите да би уколико дође до рата о којем причате, Срби могли избјећи сврставање?

   Да ли сте ви уопште свјесни геофрафског положаја и окружења у којем се Срби налазе?

   Да ли би били спремни слати своју дјецу у Сибир када Кинези крену да га преузму?

   На чију би страну стали у евентуалном рату Турске и Русије против Грчке и САД?

   Наша православна браћа Грци, Бугари и Румуни су већ деценијама у НАТО. Нешто не видим да гину по свјетким ратиштима.

   Чињенице говоре да је по тим ратитима тренутно више Срба.

   Ја мислим да је увијек боље бити за столом него на менију, а ви како хоћете…

 2. Ово су прави држачи ријечи:

  БОРЕНОВИЋ: „ANP kao i IPAP i MAP je samo oblik saradnje sa NATO-om i nije članstvo. Ali jeste obaveza koju smo preuzeli u datom momentu. Dok se ne promijeni i ne napravi saglasnost, taj ANP stoji kao međunarodna obaveza i mi to moramo javno saopštiti, voljeli mi to ili ne. Kao nikad do sada je prilika da se u tom ANP-u ugradi sve što je zaštitni mehanizam Republike Srpske. Da se navede da to nije članstvo, da bilo kakav razgovor o vojnoj integraciji podrazumijeva da sve zemlje u regionu budu tamo, pa i princip po kojem bilo kakva odluka o NATO integracijama mora biti donesena uz saglasnost sva tri naroda i entiteta natpolovičnom većinom“

  https://www.atvbl.com/vijesti/bih/borenovic-za-anp-29-8-2019

  МЕХТИЋ: “Mislim da bi nam NATO donio više sigurnosti, da bi nam donio više sigurnosti, da će nam sve ostalo donositi više nesigurnosti, nestabilnosti ovdje, itd. Mi smo mala država, koja ne može značajno da utiče na bilo kakve procese ovdje“

  https://www.atvbl.com/vijesti/bih/mektic-bi-volio-da-bih-i-srbija-udju-u-nato-6-4-2019

  1. Ове двије изјаве најпластичније описују опозицију.

   Није битно имати свој став. Битно је бити против Додика.

   То се зове пасиван положај. Увијек зависиш од потеза загонџије.
   Фурунџије најбоље знају шта то значи.

 3. “Nema toga čovjeka u RS koji bi na ovo pristao, ali dragi moji Bošnjaci tek sada ćete se o jadu zabaviti. Koliko će on samo vama još nanijeti. Ali tražili ste gledajte.“

  А шта тек рећи за ову јадиковку. Кога Мехтић прекорава? Жали се уплашеним Бошњацима што иде са министарског мјеста? Нема више новинара, нико му више твитер неће читати, ишћераће га из странке.

  Џасмине и јесте педери. Фрајер вас вјерно служио, а ви га одјебаште. Тражили сте гледајте…

  http://ba.n1info.com/Vijesti/a392322/Mektic-o-dogovor-Dragi-moji-Bosnjaci-tek-sada-cete-se-o-jadu-zabaviti.html

 4. Оно што је несумњиво јесте чињеница да је НАТО злочиначка и фашистичка организација.Тај савез је без икаквог основаног разлога бомбардовао ВРС у Горажду 10. 11. и 16.априла 1994.године. Убијао народ и рушио објекте на територији РС у септембру 1995. године и неспорно изазвао,поред свих невоља, повећање канцерогених обољења код народа. Извршио агресију и убијао народ у Србији и дјелимично у Црној Гори. Ко воли НАТО нека иде у НАТО. Шта ћемо са Декларацијом о војној неутралности НСРС? Смије ли се дозволити НАТО на Дрини и сличне празне и лажне приче нашег предсједника? Данас у штампи Драган Човић каже “формирање власти је позитиван корак и то ће убрзати европски и НАТО пут наше државе“. На сајту Савјета министара ударна вијест “Додик одбрио пут у НАТО“. Мени ништа није ново ни непознато, ја знам ко овај народ кога замајава и лаже годинама, али какав народ таква и власт. Срећан пут у НАТО браћо Срби, на челу са нашим Милом и браћом Бакиром, Жељком и Драганом.

  1. Црни Тодоре , а РСК?
   Њу заборависте?
   А на њој је „велики баја“ тренирао сарадњу са „НАТО“-ом и пљачку народа.
   Какви сте ви то људи када имате двоструке аршине за властити народ?
   И чему се чудите када неко , са стране , користи двоструке аршине?

 5. Нешто контам…

  Од 10 већински православних држава (Русија, Украјина, Бјелорусија, Румунија, Бугарска С. Македонија, Грчка, Кипар, Србија и Црна Гора) пет је у НАТО, пет није, четири у ЕУ, шест није.

  Нешто нисам чуо да су Грци гинули по Авганистану или Сирији. Нисам чуо ни за Бугаре, а богуми на за Црногорце…

  1. Ради се о државама насталим на развалинима источног блока или државама које имају вишевијековни континуитет. Гдје видиш везу са Републиком Српском?
   Уочаваш разлику?

 6. Ко о чему, Ко-цк-о-глави.

  Знам да је потпуно погрешно потезати аргумент физичког изгледа у расправи. Ипак, овај пут је потпуно очигледно да г. Станић има комплекс због четвртастог облика властитог украса на врату, који је код других људи облика људске главе, обично округла и служи за размишљање не само о себи и властитој позадини.

  1. С обзиром да си естета, како би описао Додину главицу?
   За Станићеву знамо да није по твом истанчаном укусу.
   Дивиш ли се Милорадовој љепоти?

  2. Шпенадлице

   Немој да се љутиш. Твој идол г. Станић је поменуо главу.

   Жао ми је ако си се ти и још можда понеки осјетили прозвани. Ал’ к’о што реко’ нисам ја потегао ту тему. Стога твоје питање ваља упутити г. Станићу.

  3. Не љутим се. Таман посла да ми је Станић идол.
   Генерално немам идола осим мојих родитеља ако ме већ питаш а твоје питање се претворило у тврдњу зато и овај мој одговор након кога иде питање, каква је тинтара Милорадова ако је Станићева четвртаства?
   Пази шта ћеш одговорити јер Службе све надгледају.

  4. Службе?

   Као она Абу Бакирова-Мектићевско-Иванићева ОСА?!

   Не требаш више цвикати од њих.

 7. Симићу, Хорозу, када кажеш „Нешто нисам чуо да су Грци гинули по Авганистану или Сирији. Нисам чуо ни за Бугаре, а богуми на за Црногорце“, заборавио си на Русе и њихове губитке у Сирији за које не знају чак ни њихове породице, за погинуле легионаре у Африци за које не зна ни француски врх, за американце настрадале у току арапског прољећа за које не зна нико у Америци. То су ти ако ниси знао углавном плаћеници, и они се селе са ратишта на ратиште. Али ако би дошло до катастрофалних ратова ширих размера, не волим ни да мислим о неком светском рату, е тада пријатељу иде мобилизација. А зна се како она функционише. А знаш то и ти. Слабо ти је поређење. Тражи под хитно друго, ако постоји.

  1. “Али ако би дошло до катастрофалних ратова ширих размера, не волим ни да мислим о неком светском рату, е тада пријатељу иде мобилизација.“

   Управо си све рекао. Ако дође до рата ширих размјера зар није боље бити у НАТО него окружен од НАТО?

  2. Тако је Симо Хорозу, корисни Додиков идиоте. Да те је, или неког твог члана уже породице опаучио само један НАТО гелер, имао би ти друкчију причу, бедаку један ушљиви!

  3. Simo zvani shizofrenija! Opravdava Dodikove stavove da nema NATOa, bio protiv ANP, a istovremeno veliki zagovornik natoa. Sada se nasladjuje aktivacijom MAPa, a opet nas ubjedjuje da Lemi govori istinu da od tog nema nista.

  4. Тачкице, не сери!

   Ја сам био против АНП-а као средства за уцјењивање српских изборних победника. а не против документа као таквог.

   Очито је да не разумијеш да је НАТО Бакирово средство, а не циљ.

   Да није АНП и НАТО нешто би се друго измислило.

   Очито је да не разумијеш, ни ти ни многи, да РС нема свој став о НАТО, него прати став Србије који се мијења.

   За вријеме Ђинђића, Коштунице и Тадића Србија је тежила ка НАТО. Република Српска је то пратила. Тада је био на снази споразум “Партнерство за мир“. Чак је и Русија у том споразуму. Србија је пратила Русију.

   Када је дошао Вучић, ситуација се промијенила, не због Вучића, него су Русија и НАТО заоштрили односе. Вучић се нашао у незгодном положају, али је ипак то иснтитунализавао потписивањем ИПАП.

   Слично је сада урадио и Додик.

   Зелени сте ви да ово схватите, а још додатно и покварени и љути због тога што сте глупи губитници.

   Хајде нађи једну моју реченицу у којој сам био за то да БиХ уђе у НАТО, а да нисам поменуо и Србију и њен улазак, односно помињао сам улазак Срба у НАТО.

   Бујрум, нађи такву реченицу и ја обећавам да до краја ове године нећу написати ни један коментар на Фронталу.

   Поштено!

  5. Бујрум, нађи такву реченицу и ја обећавам да до краја ове године нећу написати ни један коментар на Фронталу.

   Nema takve recenice ali zato ima mnostvo u kojima se zalazes za nato. Zato ti i rekoh da si shizofren. Hvala sto si potvrdio svojim komentarom

 8. Симо,

  шта је ту је, вријеме је лијек за све, знало се да ће се нешто изнуђено потписати од стране Срба, а зна се и шта то значи, без обзира на игру ријечи у том још невиђеном документу.

  Сад се из ове ситуације треба извући максимум могућег, односно, овај још један у низу пораза дневне, умјесто стратешке политике код Срба треба узети као наук, односно, одговорити бремену времена на прави начин.

  Значи, ускоро ће Додикова машинерија наметнути нове теме, тако да ће од ове приче и оправдано великих ријечи опозиционих политичара изречених по овом питању остати само трагови.

  Нажалост, мораћемо опет у дневну политику, све до избора, неважно, што рекао велики Његош, „какво јело, таква и виљушка“,значи, идемо даље.

  После битке лако је бити ђенерал, али ми је искрено жао што од 2010 године не бих неко ко се пита у Републици Српској.

  Кад већ пропустасмо да добро наплатимо све дате дејтонске надлежности због издаје и уцјене наших политичара, добисмо нову шансу промјеном односа у свијету и од 2009-2010 године правилним заокретом Додика.

  Могли смо од тада добро осмишљеном стратегијом- писменом и национално супер одговорном причом много тога поправити, Републику Српску развити, становништво сачувати, а кроз писмен наступ са менторима фундаменталиста давно затворити причу о опстанку Републике Српске и заврнути им све вентиле за опструкцију, те постићи искрено помирење и успоставити одличне односе са бошњацима, односно, приморати преко њихових ментора екстремни дио бошњачке политике да престане са медијском и сваком другом сатанизацијом Срба.

  Коментар пишем зато што си поменуо Коштуницу.

  Није истина да је Коштуница био за НАТО, истина је да је у констелацији односа после 5. октобра 2.000 године било логично да се Србија отвара према свијету, на крају крајева Русија је била у партнертству за мир, значи, сарађивала са НАТО, имала свог амбасадора у НАТО………

  Поред тога што оправдано није могао вјеровати некоме ко је имао за циљ уништавање српске војне силе и базу на КиМ, чиме је практично ставио све земље на Балкану под своју контролу, Коштуница је мрао играти мудру игру, јер је око себе имао све саме издајнике у свим партија у парламенту, од црних, црвених до жутих(част појединцима), историја је то доказала.

  У тим односима гдје је као национално одговоран човјек имао све противнике у издајничкој политици Србије, осим пар људи из његове партије, феноменалним маневром је успио да натјера издајничка говна да изгласају нови Устав Србије и тиме де факто и де јуре спријечи будуће оцјепљење Војводине, те натјерао издајничку политику да у Скупштини Србије изгласа војну неутралност, око КиМ и одлука скупштине на основу његове мудре и национално одговорне политике да и не говоримо.

  Значи, ниси ти случајно поменуо Коштуницу, намјерно ти то радиш,намјерно ти господина човјека и јединог српског државника од пада Монархије трпаш са говнима, зато те набијем на курац, тачка.

  1. Мало сам разочаран тобом пошто је твој коментар пун дефетизма и логике свршеног чина типа, ето потписано је и ајмо даље. Јачи су и ми ту не можемо ништа. Нема даље док се ствари не истјерају на чистац. Ово је најозбиљнија ствар од укидања ВРС јер улазак у НАТО у будућности негира постојање Републике Српске или је своди на празну љуштуру и сви процеси ће ићи у том правцу поготово ако узмемо препоруке ЕУ када је улазак у исту. Морамо се одупријети или постајемо саучесници у сопственом нестанку.

  2. Претпоставка за то је да имамо друштвени договор који је да циркус буде већи скоро 30 год. послије рата још немамо а не да нам га креира Главоња и да он произвољно тумачи шта су интереси Републике Српске.

  1. Мислиш да ће бити укинута а иде се у НАТО интеграције?
   Колико волиш Главоњу на скали 1-10 па тако расуђујеш?

  2. Niđe se ne ide ,ako si glup znas valjda citati.u ostalom procitaj obavjestenje nato-a sa njihovog sajta .
   Lovacko drustvo “ osbih“ ( sa trofejnom tehnikom iz JNA ) koje od 250 miliona maraka godisnjeg budzeta „samo“ 90% potroši na plate je osuđeno na nestanak ,jedino ako se ne svedu na 3 pocasna voda sto je jucerasnjim potpisom i zakljuceno .
   Mile vas je juče naguzio a vi i dalje vjerujte zvizdicu dzaferovicu i maloumnom Mektiću.
   Pogledaj veceras dnevnik ( onaj vaš na taliban-tv) hehehe
   Pušiona turci

  3. Значи, ти си ипак на тој скали 10 када је оданост према Главоњи или можда чак 11 као што је својевремено Л’екип који оцијенио наступ Шекуларца на СП у Чилеу на једној утакмици. Ти баш волиш. То само може бити слијепа љубав.

   Главоња нас је свију нагузио!

  4. Pa rekli su Pizdić i mehktić a i dnevni ahvaz piše !
   Tako da se ne računa objava nato-Štaba iz Brisela sa njihovog sajta ,jer to je haman sigurno opet lažna objava u režiji Snsd-a

 9. Шпена,

  ја мислим да је теби јасно све везано за мене и моје ставове, ја сам у коментару изнио чињенице, тј. навео тачно шта ће се даље дешавати у политици.

  Дефетизам код мене не постоји, напротив, ја сам цијели живот оптимиста по питањима у које знам да се разумијем, односно, што се мене лично тиче, ја кад тврдим да се циљ може постићи, онда знај ако се ја питам да је то 100% изводљиво.

  Тако је са мном било цијели живот, било да се радило било о спорту, послу за који сам компетентан, па и данас у политици гдје сам нескромно речено, али прејак за лажне патриоте.

  Шта ће бити у будућности, како ће се постићи саборност и имати јасна стратегија, све ако праве патриоте дају глас Лазревићу и ЗЕЛЕНИМ, то је већ други пар ципела, нажалост и на штету Републике Српске, српског народа и свих грађана Српске, још увијек се овакви не питају.

  Да си на добром трагу, а да ЗЕЛЕНИ и ја водимо национално одговорну политику, нојбоље се види кроз твоју констатацију да као Република немамо јасну стратегију, или како ти написа, друштвени договор.

  Зато ме чуди да бар једном реченицом ти у коментару не подржа нашу иницијативу за сазивање свесрспког Сабора, мјеста гдје се једино може постићи саборност и донијети јасна стратегија за наредне године и деценије, или доћи до како тих кажеш друштвеног договора о кључним питањима.

  Поздрав.

 10. Када је подршка таквим стварима а коју ја и ти друкчије називамо, имаш је одмах и мислим да је задњи моменат да се пресаберемо или нас нема. Ако треба некакав потпис на некакву петицију којом би се тражило од грађана а који би истовремено био нека врста апела да се уразимимо и постигнемо јединство, имаш моју подршку.

  1. Мислим на формулисање јасних циљева када су овако битне ствари и испод којих нема даље па макар глава пала. Овако широко тумачење наших интереса које проводи Главоња углавном иде испод границе опстанка и националног достојанства.

 11. ПШпена,

  имаш овдје иницијативу зелених српске за сазивање Сабора, објављену прије два мјесеца, прочитај, па види о чему се ту ради и на који начин се то једино може организовати, а да ови политички рогови у врећи не опструишу такву причу.

  Ето, то је и теби кинез одговор, без обзира што осјећам лицемјерство у питању.

 12. Ima li negdje web site na temu tvog poziva ili apela kako ga vec zoves SABORNOSTI SRBA. Da se malo upoznamo sa incijativom koja je sigurno za pozdraviti, uéesnicima, ciljevima, programskog deklaracijom, i slicno. Procitao sam tvoj clanak na tu temu i poziv ali je to nedovoljno, mislim. Vjerovatno Nikola ima kompletniju prezentaciju inicijative. Nov sam na ovom portalu pa mi je mozda promaklo.