Миладин Станић: Додик Инцка позива на славу, а нас на скупштину, да представља лажну политику СНСД

Додик годинама позива Инцка на своју крсну славу, а сво то вријеме се наводно свађају путем медија. Та ситуација описује лажну политику СНСД-а. Како то да Валентин Инцко Додику одговара као гост на породичној слави, а данас кад одлази му не одговара?

уторак, 9 марта, 2021 / 13:33

Ми из СДС-а нећемо да дајемо легитимитет таквој лажној политици Милорада Додика чији је једини циљ манипулација сопственим народом – истакао је Миладин Станић, шеф Клуба посланика СДС, на прес конференцији након сједнице Колегија НСРС.

"Дешава се злоупотреба Народне Скупштине Републике Српске на начин да неко, проводећи своје лажне политике, својата Народну скупштину без договора са партијама које учествују у раду парламента. Ово је ош једна у низу лажних представа Милорада Додика" – појаснио је Станић.

Станић је казао да очекује да ће сутрашња сједница личити на све претходне сједницу у којима Додик вријеђа народне посланике, псује их и прича како их прислушкује и на све ће личити осим на озбиљну расправу.

"Питам грађане и јавност, шта се десило са референдуму о 9. јануара коју је Додик лажно гурао у Народну скупштину Републике Српске у вријеме предизборне кампање 2016. године. Или зашто је на засједање Народне скупштине послат лажан материјал о Програму реформи или МАП-у а упркос закључцима Народне скупштине Додикови министри и предсједавајући Савјета министара данас убрзано вуку БиХ у НАТО на начин да се Република Српска више ништа не пита по питању НАТО интеграција" – казао је шеф Клуба посланика СДС.

Станић је истакао да СДС неће подржати ову представу Милорада Додика јер да је било воље да се прича о раду Валентина Инцка та сједница је требала бити одржана прије 5 година.

"Намјере предлагача овога теме и овог дневног реда су све осим искрене" – закључио је Станић.