Миладин Ковачевић није теретио конзуле на суђењу

Осуђени Миладин Ковачевић није на суђењу теретио бивше конзуле Србије у Њујорку Игора Милошевића и Слободана Ненадовића и навео да је побјегао из САД у Србију јер се бојао за живот, а не да би избјегао кривичну одговорност за пребијање америчког студента Брајана Стајнхауера. Милошевићу и Ненадовићу суди се пред Првим основним судом по оптужби […]

четвртак, март 3, 2011 / 17:56

Осуђени Миладин Ковачевић није на суђењу теретио бивше конзуле Србије у Њујорку Игора Милошевића и Слободана Ненадовића и навео да је побјегао из САД у Србију јер се бојао за живот, а не да би избјегао кривичну одговорност за пребијање америчког студента Брајана Стајнхауера.

Милошевићу и Ненадовићу суди се пред Првим основним судом по оптужби да су злоупотребом службеног положаја Ковачевићу издали привремену путну исправу и тако му помогли да напусти САД гдје се против њега водио поступак за наношење тешких повреда америчком студенту Брајану Стајнхауеру у мају 2008. године у Бостону.

Ковачевић, који је данас свједочио на том суђењу, раније се нагодио с тужилаштвом и по споразуму о признању кривице који је суд прихватио, признао кривицу за брутално пребијање Стајнхауера у замјену за казну од двије године и три мјесеца затвора на коју је правоснажно осуђен и упућен на издржавање казне у затвор у Сомбору.

Ковачевић је рекао да му је амерички универзитет који је похађао после „инцидента” од 4. маја 2008. године одузео све ствари, забранио му улаз на универзитетски центар и у стан у којем му је био пасош, па код себе није имао ниједан лични документ када је изашао из притвора 6. јуна те године.

Додао је да му је зато 9. јуна у конзулату Србије издата привремена путна исправа, али да уопште не може да се сјети детаља.

Ковачевић је рекао да се не сјећа ни да ли је у конзулату видио Милошевића и Ненадовића. 0 КОМЕНТАРА

  1. Треба фукару протјерати из Србије!
    Је л’ треба Србија да да још који милион за овог скота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *