Микеш: Вијеће народа РС за странке из Сарајева колатерална штета

Потпредсједавајући Вијећа народа Републике Српске Мирослав Микеш сматра да Клуб Бошњака многе ствари не ради својом вољом, већ да чланови тог клуба често раде према инструкцијама својих партија из Сарајева. "Некада имам осјећај да Вијеће народа РС, посебно Клуб Бошњака, за те странке једноставно представља колатералну штету", рекао је Микеш за "Нови репортер". Он је […]

среда, 20 јула, 2011 / 08:40

Потпредсједавајући Вијећа народа Републике Српске Мирослав Микеш сматра да Клуб Бошњака многе ствари не ради својом вољом, већ да чланови тог клуба често раде према инструкцијама својих партија из Сарајева.

"Некада имам осјећај да Вијеће народа РС, посебно Клуб Бошњака, за те странке једноставно представља колатералну штету", рекао је Микеш за "Нови репортер".

Он је оцијенио да се механизам заштите виталног националног интереса у садашњем саставу Вијећа народа "не активира у толикој мјери када су на дневном реду политички акти, већ углавном када је ријеч о законима који регулишу имовинску проблематику".

Микеш је као примјер навео да представници Клуба Бошњака инсистирају на неодрживој тези – да су закони о катастру, стварним правима, приватизацији државних станова и сличним категоријама усмјерени против повратка Бошњака, додајући да је њима очигледно интерес да стварају неку политичку тензију, да су наводно угрожени.