Mихајловић: Забава и побједа у Загребу

„Хрвати су искуснији и уигранији, али знам да можемо до побједе на Максимиру“, каже Синиша Михајловић. Дејан Станковић неће играти, али ће бити уз екипу у Загребу. Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић рекао је данас да за предстојећу утакмицу са Хрватском у Загребу није потребна посебна мотивација и да његов тим иде на Максимир […]

субота, март 16, 2013 / 19:02

„Хрвати су искуснији и уигранији, али знам да можемо до побједе на Максимиру“, каже Синиша Михајловић. Дејан Станковић неће играти, али ће бити уз екипу у Загребу.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић рекао је данас да за предстојећу утакмицу са Хрватском у Загребу није потребна посебна мотивација и да његов тим иде на Максимир да се забавља и да побиједи.

"Хрвати су у овом тренутку бољи јер су искуснији, уигранији, скоро сви њихови играчи су стандардни у својим клубовима и имају психолошку предност, јер чак и да изгубе, имаће три бода више од нас. Имају велике шансе за побједу, али то не значи да ће и успјети. Вјерујем у моје момке, њихов квалитет, иако неки од њих још тога нису свјесни. Идемо тамо да се забављамо и да побиједимо, да играмо своју игру, па чак и уколико изгубимо, да то не буде јер смо се повукли и бранили", рекао је Михајловић на конференцији за медије.

Он је додао да играче прошлост не треба да интересује и да тензије које прате овај меч "углавном стварају медији".

"Утакмица са Хрватском нам је значајна, али не значајнија од оних претходних, рецимо са Белгијом и ових које долазе. Сад нам је она најважнија али само зато јер је сљедећа. Ипак, она доноси само три бода, као и све друге. Једино да доноси шест, онда би била важнија од других", нагласио је Михајловић.

Селектор Србије је рекао да историја двије земље не оптерећује његове играче и да су они потпуно мирни.

"Ми знамо шта можемо и да уколико играмо добро, можемо да победимо било кога, али исто тако, ако играмо лоше, можемо дија изгубимо од било кога", рекао је Мхајловић.
Он је објаснио да се бивши капитен Дејан Станковић, упркос најавама, не налази на списку путника за Загреб због нове повреде коју је "зарадио" на утакмици између Интера и Болоње.

"Било би боље да је Дејан ту због свог искуства, мирноће и савјета који би свакако помогли играчима. Истегао је мишић прошлог викенда, није тренирао и није спреман, међутим, он ће доћи у понедјељак на окупљање репрезентације и биће са нама у Загребу", рекао је Михајловић.

Селектор је додао да ће сачекати да види каква је ситуација са повријеђеним нападачем Марком Шћеповићем и да ће, уколико он не буде спреман, позвати још једног фудбалера.

НА СПИСКУ СЕ НАЛАЗЕ:

Голмани: Жељко Бркић, Владимир Стојковић, Бранимир Алексић
Одбрана: Бранислав Ивановић, Невен Суботић, Матија Настасић, Александар Коларов, Антонио Рукавина, Милан Бишевац, Ненад Томовић, Слободан Рајковић
Средина терена: Александар Игњовски, Иван Радовановић, љубомир Фејса, Радосав Петровић, Здравко Кузмановић, Лука Миливојевић, Зоран Тошић, Филип Ђуричић, Ален Стевановић, Душан Тадић, Ненад Крстичић
Напад. Филип Ђорђевић, Никола Ђурђић, Марко Шћеповић
Србија гостује у Хрватској 22. марта, а четири дана касније у Новом Саду дочекује Шкотску.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *