Михајловић: У Београду врло брзо превремени избори

Потпредсjедседница СНС Зорана Михајловић вjерује да ће у Београду врло брзо бити преверемених избора, јер, како је навела, градоначелник Драган Ђилас и ДС покушавају да зауставе промjене и истраге о трошењу новца у Београду. „Свакако да Београд заслужује поштенију, отворенију, искренију, ефикаснију власт, верујем да ће то да се деси врло брзо, односно да ћемо […]

четвртак, 5 септембра, 2013 / 09:34

Потпредсjедседница СНС Зорана Михајловић вjерује да ће у Београду врло брзо бити преверемених избора, јер, како је навела, градоначелник Драган Ђилас и ДС покушавају да зауставе промjене и истраге о трошењу новца у Београду.

„Свакако да Београд заслужује поштенију, отворенију, искренију, ефикаснију власт, верујем да ће то да се деси врло брзо, односно да ћемо озбиљно разговарати о томе”, рекла је Михајловић за РТС, сматрајући да Београђани морају да имају одговоре зашто је Београд задужен око 900 милиона евра и гдjе су трошене паре.

Она је навела да СНС брину невjероватни напади из ДС и предсjедника странке Ђиласа.

„Не разумем те аргументе, разочарана сам и мислим да ДС треба да буде много конструктивнија”, истакла је потпредсjедница СНС, која је и министарка енергетике.

СНС, како каже, има велики углед у народу и предсjедник странке такође, али то не користе за апсолутну власт, него да окупе младе људе, стручњаке, да покрену Србију.

„То исто се односи и на Београд”, рекла је Михајловић, одговарајући на оптужбе опозиције да „Александар Вучић пита за све”.

Како је објаснила, када почнете да говорите о диктарути то је као у народној изреци у којој лопов виче „Ухватите лопова”.

„Ко је човек који се диктаторски понаша, ко је човек који растура своје неистомишљенике у странци, па то је Драган Ђилас, то је урадио у својој странци када је постао председник”, рекла је Михајловић.

Она сматра да Ђилас и ДС покушавају да зауставе оно што се зову промjене у Београду и оно што се зову истраге у Београду.

„Нема заштићених било да сте министар, директор, градоначелник. Београд и Београђани морају да имају одговоре зашто смо задужени 900 милиона евра у Београду, где су трошене паре, шта је са Бус плусом…„, рекла је она.

„Када дођете на власт одједном почнете ненормално да се богатите, а са друге стране Србија сиромаши. То је оно што не сме да се дешава, хајде да видимо ту везу шта се дешавало претходних десет година”, рекла је она, сматрајући да они који нису трошили новац на прави начин, морају да одговарају.

Коментаришући приједлог да се градоначелник бира директрно, Михајловић је навела да ће се о томе разговарати.

„Београђани треба да добију вредног градоначелника који ће од јутра до мрака радити у интересу Београда”, навела је Михајловић.

Одговарајухци на тврдње опозиције да ће превремених избора на републичкм нивоу бити можда већ у фебруару, марту, потпредсједница СНС је навела да нова влада има нову енергију.

„Нико сада не размишља о изборима, свако размишља како да запосли Србију, то је циљ наше владе”, навела је она.