Михајловић опет апелује на навијаче

У Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови у четвртак је одржана посљједња конференција за новинаре пред квалификациони дуел са Белгијом, који се у петак од 20.30х игра на стадиону Црвене звезде. Селектор Синиша Михајловић поново је апеловао на навијаче да буду уједињени у подршци српском националном тиму, уз тврдњу да “у том случају […]

четвртак, 11 октобра, 2012 / 14:39

У Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови у четвртак је одржана посљједња конференција за новинаре пред квалификациони дуел са Белгијом, који се у петак од 20.30х игра на стадиону Црвене звезде.

Селектор Синиша Михајловић поново је апеловао на навијаче да буду уједињени у подршци српском националном тиму, уз тврдњу да “у том случају немамо чега да се плашимо”. Михајловић је подсјетио и на полуфинални реванш Купа шампиона између Црвене звезде и Бајерна 1991. године.

– Атмосфера на стадиону је тада била таква да су Нијемци, који су иначе бијели, побијелили још више. Младим фудбалерима је неопходно да осјете подршку са трибина, а и навијачи морају да схвате да су они наш 12. играч на терену. Они који би да дођу само да звижде могу да остану код куће. Сви који желе добро својој репрезентацији добродошли су на стадион. Њихово право је да звижде, али то не значи да треба да се иживљавају. Послије утакмице коме треба могу да аплаудирају, а ако не буду задовољни могу и да звижде, али се нигде не звижди пре почетка, изјавио је Михајловић.

Слично су говорили и капитен Бранислав Ивановић и његов први замјеник Александар Коларов.

– Не могу да вјерујем да би неко могао да буде против сопствене репрезентације. Искрено се надам да ће нам навијачи који дођу на стадион пружити безрезервну подршку, рекао је Коларов.

Ивановић сматра да и играчи треба на терену да заслуже подршку.

– Знамо да треба да пружимо много на терену да бисмо заузврат добили подршку са трибина. Снага сваке репрезентације је пун стадион, је играчи пружају много више када осете подршку, закључио је Ивановић.Оставите одговор