Михајловић: Нема коалиције са Ђиласом и ДС-ом

Потпредсједница Српске напредне странке Зорана Михајловић изјавила је да та странка и њен лидер Александар Вучић никада нису звали у коалицију предсједника Демократске странке Драгана Ђиласа. Михајловићева је у изјави Танјугу истакла да је СНС-у досадило да понавља да никада није звао Ђиласа у коалицију, нити има намјеру да то учини. "Ја се стварно не […]

петак, 27 децембра, 2013 / 15:11

Потпредсједница Српске напредне странке Зорана Михајловић изјавила је да та странка и њен лидер Александар Вучић никада нису звали у коалицију предсједника Демократске странке Драгана Ђиласа.

Михајловићева је у изјави Танјугу истакла да је СНС-у досадило да понавља да никада није звао Ђиласа у коалицију, нити има намјеру да то учини.

"Ја се стварно не сећам да га је Александар Вучић икада позвао у било какву коалицију. Једина политика коју води Драган Ђилас јесте политика да неће са СНС-ом, и ја му сада кажем, пошто је то једино за шта се залаже и једино што може да каже, ја му сада обећавам да неће никада бити заједно са Српском напредном странком", поручила је Михајловићева.

Предсједник Демократске странке Драган Ђилас изјавио је раније на конференцији за медије да докле год је он на функцији предсједника демократа та странка неће ићи у коалицију са СНС-ом.

Ђилас: Док сам ја предсједник ДС нема коалиције са СНС-ом

Председник Демократске странке Драган Ђилас рекао је да, докле год је на тој функцији, демократе неће ићи у коалицију са Српском напредном странком.

"Док сам ја председник, са таквима ДС неће бити у власти. Имаћемо Главни одбор 18. јануара, ако већина сматра да треба да будемо привезак Александра Вучића да бисмо сместили своје људе, нека смене Драгана Ђиласа", рекао је Ђилас на конференцији за новинаре.

Ђилас је истакао да не жели да стоји у реду пред лидером СНС-а Александром Вучићем, као што ради већина партија и са том политиком ће, како је рекао, изаћи пред Главни одбор.

"Живимо у земљи која је у ванредном стању и ако се они на власти не тргну, пре свега у својој комуникацији са политичким противницима, ова земља у следећој години неће имати будућност", рекао је Ђилас.

На питање да ли очекује покушај повратка почасног предсједника странке Бориса Тадића на њено чело, Ђилас је поновио да таква питања треба постављати Тадићу, а да он лично пред Главни одбор излази са јасном политиком и без лобирања и притисака на оне који ће се изјашњавати.

Ђилас је истакао да је странку преузео у веома лошим условима, уз дуговања од пет милиона евра и људе који су водили политику супротну политици ДС и да је због тога странка имала лоше изборне резултате.

Коментаришући могуће изборе у Војводини гдје ДС предводи власт, истакао је да ти избори нису потребни јер покрајинска влада добро функционише.

На питање о бонусима за пословодство Пољопривредне корпорације Београд (ПКБ), Ђилас је рекао да менаџмент те компаније заслужује да буде награђен јер је то примјер доброг вођења предузећа.

Привремени орган Београда саопштио је да је незаконита одлука о исплати награда запосленима, менаџменту и члановима управних органа ПКБ, а како се прецизира, установљено је да је она донијета на приједлог бившег градоначелника Драгана Ђиласа.

"Мислим да директор који је спасао предузеће заслужује награду", рекао је Ђилас и напоменуо да је ПКБ од губиташа постао фирма са значајним приходима која редовно исплаћује зараде за 2.000 запослених.

Одговарајући на питање шта мисли о централној новогодишњој прослави у Београду и наступу Светлане Ражнатовић, Ђилас је рекао да Београд има већих проблема од тога ко ће пјевати.

"Ако ме питате лично, ја нећу бити на том концерту", додао је Ђилас.