Михајловић: Љајић ме довео пред свршен чин!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић рекао je да је фудбалера Адема Љајића удаљио са припрема зато што није пјевао државну химну чиме је прекршио уговор који је потписао,додајући да га је овај играч "довео пред свршен чин". "Сви играчи на почетку припрема добили су уговор који су прочитали и потписали. То је за мене […]

уторак, 29 маја, 2012 / 22:44

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић рекао je да је фудбалера Адема Љајића удаљио са припрема зато што није пјевао државну химну чиме је прекршио уговор који је потписао,додајући да га је овај играч "довео пред свршен чин".

"Сви играчи на почетку припрема добили су уговор који су прочитали и потписали. То је за мене значило да се слажу са свим одредбама и да ће их се придржавати“, рекао је Михајловић, преноси сајт фудбалског савеза Србије.

Он је рекао да постоје ствари преко којих не може и неће да пређе, а једна од њих је и непјевање химне и додао да „ако неко носи дрес и грб Србије, треба да репрезентацује земљу у сваком тренутку.

"Разговарао сам са Љајићем, али није могао да ми објасни у чему је био проблем, рекао је само да су у питању били приватни разлози. Жао ми је, он је играч на кога сам рачунао и ово није била одлука искључиво против њега. Исто би било и да је било који други играч то урадио. Требало је раније да причамо да постоји неки проблем, овако, довео ме пред свршен чин", рекао је Михајловић.

Отац фудбалера Адема Љајића, Сахмир, извинио се свима који су се због тога нашли увријеђеним и објаснио да његов син није пјевао химну зато што није знао ријечи. Он је нагласио да се Адемов патриотизам не доводи у питање.

„Желео бих да се извиним свима који су се нашли увређени чином мог сина Адема и да ме схвате као родитеља“, рекао је Сахмир Љајић, додајући да не жели да се преко леђа његовог сина воде политичка препуцавања.

Он је навео да га је прије утакмице са Шпанијом син Адем позвао и питао шта да ради у вези са пјевањем химне и да је проблем што не зна ријечи, а да му је он рекао да онда покуша некако да се извуче док не научи и да сагне главу да се не види да ли пјева.

„Желео сам да замолим све родитеље,па и Синишу Михајловића коме сам неизмерно захвалан за све што је учинио као тренер за мог сина. Адем од своје десете године игра за репрезентацију Србије. Одбио је понуде многих репрезентација и патриотизам је тиме сигурно показао", рекао је Љајић.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић је у уговору са играчима репрезентације тражио да се пјева химна, а пошто Љајић то није учинио у мечу против Шпаније удаљен је послије разговора са селектором.Оставите одговор