Михајловић: 25. јануара одлучујемо о ванредним изборима у Србији

Предсједништво Српске напедне странке заузеће уочи ванредне изборне скупштине странке у суботу, 25. јануара, коначан став о томе да ли та странка жели превремене парламентарне изборе или не, каже потпредсједница СНС-а Зорана Михајловић. "Оно што се будемо договорили на Председништву, без обзира како бурна наша Председништва увек била, одлуке које се ту донесу, ми заједнички […]

среда, 22 јануара, 2014 / 14:37

Предсједништво Српске напедне странке заузеће уочи ванредне изборне скупштине странке у суботу, 25. јануара, коначан став о томе да ли та странка жели превремене парламентарне изборе или не, каже потпредсједница СНС-а Зорана Михајловић.

"Оно што се будемо договорили на Председништву, без обзира како бурна наша Председништва увек била, одлуке које се ту донесу, ми заједнички с тим излазимо пред ванредну изборну скупштину и ту разговарамо", рекла је Михајловићева агенцији Бета.

Према њеним ријечима, на сједници Предсједништва разговараће се о припремама за ванредну изборну скупштину, тренутној политичкој ситуацији у земљи, тиму који ће водити Београд и свакако ванредним парламентарним изборима.

"Седница Председништва биће пре изборне скупштине. Да ли ће то бити дан, два пре скупштине, или ујутро итог дана, за нас је то више питање да ли смо сви ту. Није у питању никакво одлагање нити померање", рекла је функционерка СНС-а.

Михајловићева се нада да ће прва одлука Предсједништва бити у вези са Београдом, односно са тимом који ће представљати СНС, у изборној кампањи и који ће сутра водити Београд послије локалних избора у главном граду заказаним за 16. март.

Оцјењивање рада функционера странке

Говорећи о ванредној изборној скупштини, Михајловићева је навела да још нема званичног дневног реда те скупштине, али да ће се прво разговарати о квалитету рада свих из СНС-а – од предсједника, потпредсједника, чланова Предсједништва, чланова Главног одбора и свих људи који се последњих годину и по дана налазе се на било којој функцији.

"То је прва тачка ванредне скупштине, а тек након тога причамо о ономе што се зову могући ванредни парламентарни избори, вођење Београда", рекла је Зорана Михајловић.

Према њеним ријечима, на свим страначким сједницима, било Предсједништва, Главног одбора, изборне скупштине, свако ко жели да говори добија ријеч и свако може да говори и о проблемима и о добрим стварима, и о оном са чим је неко задовољан или није.

"Нема ту сад ограничења и колико год да буде требало да траје, та изборна скупштина ће трајати", рекла је потпредсједница СНС-а.

Зорана Михајловић је рекла да ће на ванредној изборној скупштини предсједник СНС-а предложити потпредсједнике и чланове Предсједништва.

"Биће ту сигурно промена и унутар самог Главног одбора. Неки људи су у протекле две године били заиста максимално ангажовани и заиста су много радили, неки чак уопште нису били чланови Главног одбора, ниједног тела у странци", истакла је потпредсједница СНС-а.

Упитана како се спроводи одлука Главног одбора СНС-а о смјени појединих градоначелника и директора јавних и општинских предузећа чијим радом странка није задовољна, Михајловићева је рекла да је за спровођење те одлуке задужен Извршни одбор странке.