Михајлица: Власт не сарађује с опозицијом, штета по Српску

Власт Републике Српске не жели да сарађује са опозицијом на један други начин, а нема ни сарадње између представника власти Српске и представника Српске у заједничким институцијама БиХ, што у суштини само наноси штету Српској, рекао је предсједник Српске радикалне странке /СРС/ Републике Српске Миланко Михајилица. Према његовим ријечима, СРС Републике Српске изражава забринутост за […]

субота, 12 децембра, 2015 / 17:07

Власт Републике Српске не жели да сарађује са опозицијом на један други начин, а нема ни сарадње између представника власти Српске и представника Српске у заједничким институцијама БиХ, што у суштини само наноси штету Српској, рекао је предсједник Српске радикалне странке /СРС/ Републике Српске Миланко Михајилица.

Према његовим ријечима, СРС Републике Српске изражава забринутост за цјелокупно стање у земљи, поготово у посљедњих мјесеци када се Српска налази пред врло озбиљном политичком кризом која је изазвана јер власт не показује вољу да рјешава проблеме.

Михајилица је данас новинарима, након сједнице Извршног и Главног одбора ове странке у Бањалуци, рекао да СРС сматра да је власт одговорна "за тешко економско и социјално стање у Српској, за чињеницу да се политичка, безбједносна и економска ситуација у Републици Српској додатно усложњава", те да нема рјешења за кризу која је све тежа.

Он је оцијенио да власт у Републици Српској наставља погубну политику задуживања не водећи рачуна да то не може довијека, те истакао да је у Српској присутна неподношљива стопа криминала и корупције и ћутање институција задужених за провођење закона.