Михајлица Влади: И раније су нам претресали полицију, а ви ништа

Предсједник Одбора Народне скупштине Републике Српске за безбједност Миланко Михајилица оцијенио је да је исхитрено сазвана посебна сједница Народне скупштине поводом данашњег поступања припадника Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ у Новом Граду. Михајилица сматра да су званичници Републике Српске и представници Српске у заједничким институцијама БиХ требало да одрже консултације. Након сједнице Одбора, […]

четвртак, 10 децембра, 2015 / 17:39

Предсједник Одбора Народне скупштине Републике Српске за безбједност Миланко Михајилица оцијенио је да је исхитрено сазвана посебна сједница Народне скупштине поводом данашњег поступања припадника Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ у Новом Граду.

Михајилица сматра да су званичници Републике Српске и представници Српске у заједничким институцијама БиХ требало да одрже консултације.

Након сједнице Одбора, Михајилица је рекао да је његово мишљење да су закључци Владе контрадикторни, те упитао да ли прекид сарадње са Судом, Тужилаштвом БиХ и Сипом значи да могу бити хапшени грађани, али не могу бити предузимане акције у институцијама Српске.

Он је рекао да су и раније претресане просторије полиције и општина у Српској, али није било оваквих реаговања.

У Бањалуци је у току посебна сједница Народне скупштине поводом данашњег поступања Сипе у Новом Граду. Сједници не присуствују посланици партија које чине Савез за промјене и коалиције "Домовина".

Посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске затражила је Влада Српске.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач саопштио је данас да Влада и све институције Републике Српске због данашњег противуставног поступања Сипе прекидају сарадњу са Сипом, Судом и Тужилаштвом БиХ.

Лукач је рекао да је Влада Српске на данашњој ванредној сједници оцијенила да поступање Сипе у Новом Граду представља грубо кршење међуполицијске сарадње и противуставни поступак.

Припадници Сипе, по налогу Тужилаштва БиХ, на подручју Новог Града од јутрос проводе опсежну акцију у вези са процесуирањем ратних злочина, током које је већ ухапшено пет Срба.

Ухапшени су Љубан Бабић /53/, Ранко Балабан /56/, Рајко Карлица /47/, Мирко Оџић /55/ и Миленко Брчин /52/.