Михајлица и пензионери причали о удруживању опозиције

Српска радикална странка Републике Српске сматра да се лош положај грађана у Српској може поправити само ако се опозиционе снаге на наредним изборима удруже и изађу са јединственим кандидатима за предсједника Републике и члана Предсједништва БиХ, изјавио је предсједник странке Миланко Михајлица. Након састанка са предсједником Партије уједињених пензионера (ПУП) Илијом Стеванчевићем, Михајлица је рекао […]

среда, 25 септембра, 2013 / 16:32

Српска радикална странка Републике Српске сматра да се лош положај грађана у Српској може поправити само ако се опозиционе снаге на наредним изборима удруже и изађу са јединственим кандидатима за предсједника Републике и члана Предсједништва БиХ, изјавио је предсједник странке Миланко Михајлица.

Након састанка са предсједником Партије уједињених пензионера (ПУП) Илијом Стеванчевићем, Михајлица је рекао да су радикали спремни да разговарају са свим опозиционим странкама како би направили јединствену листу и изразио очекивање да ће током јесени доћи до договора опозиционих партија.

Он је додао да ће до интензивирања разговора са другим странкама доћи након сједнице Извршног одбора СРС Републике Српске у недељу, 29. септембра.

Михајлица је рекао да је његова странка спремна да подржи протесте пензионера на које ПУП упозорава.

Предсједник ПУП-а Илија Стеванчевић рекао је да са Михајлицом није разговарао о прављењу коалиције, додавши да ће ова странка на наредне изборе изаћи са партијом за чији програм сматра да ће бити у најбољем интересу свих социјалних категорија, а не само пензионера.

Он је навео да ће пензионери настојати да се на све дозвољене начине изборе за повећање пензија од пет одсто и да ће Главни одбор странке у октобру донијети одлуку о евентуалном изласку на протесте.0 КОМЕНТАРА

 1. @herctref
  Ako je izgled i velicina glave jedina kritika koju imas uputiti bolje da se nisi javljao. Reci ako znas da je nesto ukrao, zloupotrijebio polozaj i ne samo „ihajlica nego bilo koji radikal dok su bili na vlasti (a bili su). Ima li neka afera u kojoj su ucestvovali? ima li ijedna nadleznost koju je izgubila Republika Srpska a da je podrzala SRS RS ili neki njen poslanik. Sve ovo su radili i rade ovi sadasnji vlastodrsci i mislim da je ucesce radikala u vlasti neophodno.

 2. Vidi profesore ili popravi pravopis ili mijenjaj nadimak. Nepismen profeser ne ide nekako.
  Što se tiče malog vanzemaljca nema puno šta da mu se zamjeri. Ja mu zamjeram samo što je napravio zabunu među biračama kada je napravi ovu lažnu radikalnu stranku RS-a u vrijeme kada je dr Vojislav Šešelj bio najpopularniji i kada je iz Haga očitao lekciju iz prava cijelom svijetu. Zbunio je sve bake i deke na izborima pa tako na mufte preuzeo dio glasova koji su trebali ići profesoru dr Vojislavu Šešelju. Ne postoje radikali RS-a, radikali C.Gore, radikali himalajskog arhipelaga, postoje samo radikali „Srpske Radiklane stranke dr Vojislav Šešelj“.
  Ja mu još zamjeram što kad god se javi za riječ iskoristi svoje minute do kraja a ništa ne kaže osim što samo galami, ispriča po neki vic, poziva poslanike da se nadmeću u junačenju i obaranju ruke itd itd, totalno jedna beskorisna budaletina, neinteligentna, ne vidi dalje od svog nosa, bezidejna i ne služi ni za šta.
  Dobro se sjećama kada su bil izbori u jednom malom gradu u Hercegovini,Bileća, tada top tema svih Federalnih medija,BHT-a i ostalog šljama kada se prodružio jednoj prljavoj kampanji u tom gradiću,postavio svog čovjeka za načelnika i za 3 godine ukrali 3 miliona KM-ova (zvaničan podatak revizora). Predpostavljam da je bio dogovor da ne idu više od miliona po godini da lakše sračunaju koliko kome ide. Eto samo mu tih par sitnih stvarčica zamjeram oko tog skupštinskog palamuđenja, trošenja našeg vremena dok čekamo da on nešto kaže a nikad ništa ne reče, te sitne krađice do 3 miliona, te prljave kampanje oko iskorištavanje federalnih novinarskih šljamova da bi došao do vlasti u RS-u itd itd. Srećom provaljen je, lažna stranka na čelu sa lažnim čovjekom. Srećom nikad više ga nećemo gledati u skupštini jer neće imati ko da glasa za njega. Možda ga još koji put vidimo ovako na ovim nižerazrednim portalima i to je to.

 3. Уједињење опозиције, али и уједињење позиције је потреба РС.
  Коме треба подршка Босићу и Иванићу без заједничке листе, коме треба коалиција за подршку Додику ако нема заједничке листе?

  Укрупњавање политичке сцене у Српској је неопходно, шта ће нам пет десних, пет лијевих и пет као демократских партија?

  Зар нису вође тих сателитских партија они који су побјегли из већих партија које имају исти програм ако га уопште имају?
  Све те партије су се свеле на србовање и причу држите лопова, као да су они сад из мајкине утробе изашли.

  Постоји и трећи пут или партије које имају програм и идеологију а нису нус продукт великих.

  Њима апсолутно треба дати шансу, можда могу нешто да промијене, ако ништа због тога што нису учествовали од рата до данас у рушењу свега што је вриједило.

  На крају крајева после идућих избора нико ко буде власт неће моћи радити као до сада, биће ту невиђена контрола јер се увелико буди цивилни сектор, зато превасходно шанса неукаљаним, па онда уједињеним са заједничком листом јер је то витални национални интерес.

 4. @herctref, 25.09.2013. 20:14:15
  Spreman sam sa tobom odmjeriti znanje iz svih oblasti a narocito iz gramatike i pravopisa. Ali to ne potpuno irelevantno za ovu temu. Iznio si nekoliko lazi.

  …“Ja mu zamjeram samo što je napravio zabunu među biračama kada je napravi ovu lažnu radikalnu stranku RS-a u…“

  Mihajlica nije nikada pravio nikakvu stranku ova stranka SRS RS je ista koja je registrovana u ratu i naziv je isti. Druga stranka koju je registrovao Mirko Blagojevic 2002. god se svala „Srpski radikalni savez“ pa nakon toga promijenili u „Srpska radikalna stranka dr Vojislav Seselj“ kako se i danas zove iako je tu stanje konfuzno. Mirko izbacio Djurdjevica a nakon toga Seselj izbacio Mirka pa obojica govore da su predsjednici.

  …“postavio svog čovjeka za načelnika i za 3 godine ukrali 3 miliona KM-ova (zvaničan podatak revizora)“
  Ovo je takodje notorna laz. Opstina Bileca je u deficitu 3 miliona a nije ukradeno. I pitaj Bilecane koje je bolji nacelnik Dragan Babic ili ovaj sad pijani Aleksic (po znanju, obrazovanju, postenju, rezultatima rada, karijeri…) Tom logikom mozemo reci da je je u Banja Luci ukradeno 200 miliona ili na republickom nivou 700-800 miliona koliko je akumulirani deficit od 2006-2012 iako je iza Pere Bukejlovica (u cijoj Vladi su bili i radikali) ostalo 200 miliona suficita. Ili najkatastrofajnije je u Knezevu. Na budzet ispod 5 mil deficit je 17 miliona.

  Poznat je SNSD-ov nacin omalovazavanja i degradiranja ljudi na licnoj osnovi i sa notornim lazima ali brzo ce smjena vlasti i vec 2015. ce se vidjeti ko je krao i koliko. Ko ima kuce na Kipru, u Becu, Monte Karlu, na Dedinju. Nema sigurno ni Dragan Babic ni Mihajlica. SNSD-ov obicni nacelnik odjeljenja u opstini uspio kupiti 8 stanova u mandatu a da ne govorim Gradonacelnik, nacelnici opstina, ministi, premijeri i naravno predsjednik.

 5. E moj profesore nemam ja tebi šta predočavati tvoju pismenost kad si ti to sam uradio već dovoljno puta. Ni subjekat a ni predikat ne znaš složiti kao što Bog zapovijeda a ne da pišeš dugometražne tekstove.
  Raspitao sam se ja dosta o Mihajlicinim radikalima pa zato i pišem na ovu temu, ne pišem što je Mihajlica ružan valjda. Što se tiče Bileće mislim da je više svako upoznat sa tom opštinom i mislim da je svako mogao da gleda onu sramnu kampanju preko federalnih medija i omaložavanja Republike Srpske za rad šake vlasti. Raspitao sam se ja šta je taj Mihajlicin magarac uradio toj opštini osim što je napravio dug od 3 miliona pa je još toliko uzeo kredita i sagradio opštinu 3 puta veću, glomazniju, rekao bi čovjek administracija grada od 100000 stanovnika. Zatim pošto je prijetio kolaps opštini i blokada računa nova vlast je morala da uzme još oko 3,4 miliona kredita da počisti govna koja su ostavili Mihajlicini radikali. Eto o kakvoj se stranci radi i ljudima iz te stranke. Ja sam namjerno naveo za primjer ovu opštinu jer ne znam gdje je još ovaj vanzemaljac imao vlast. Srećom nikad nigdje je više neće imati, a ako se ujedini sa opozicijom možda ga zapadne neka koščica mada i to teško jer koliko njih planira da se ujedini i koliko njih treba podmiriti eventualnim uspjehom na izborima teško je da će ovog iskolačenih očiju nešto zapasti pored Stevandića,Čavića,Kalinića,Govedarica i ostalih nesposobnjakovića.
  Zanimljivo je kako ti profesore još kategorišeš dugove koji su iza sebe ostavili pojedini vladari. Kada ovi što im se uvlačiš u dupe kradu to je „deficit“, nije pokradeno samo je dug a para nigdje a kada kradu ovi što su te iz dupeta isprdnuli to je „pokradeno“, opustošeno, podijelilo njih nekoliko u svoje džepove. E moj profesore, po neka baba bi ti još povjerovala u ovu tvoju patetiku i niko više srećom. Za mene su lopovi svi jednaki, nema malog ili velikog i isto gledan na onoga koji je ukrao 300 i 3 milina maraka i svi treba da idu u zatvor. Što ti treba da braniš Mihajicinog načelnika, što ne pričaš na glas da se treba utvrditi kako je nastao taj dug pa ako ima odgovornosti da taj načelnik ide pravo u zatvor? Kome prosipaš demagogiju ovde…

 6. Хехехехерцика, да ниси комуњара и да којим случајем славиш крсну славу, гарантујем да би ти изабрао милокрада лакташког за своју крсну славу!

  Не могу ни замислити у каквом дупету је смјештена твоја мождана жабокречина!

 7. Advokat
  Укрупњавање се никад неће десити, осим када висе око цензуса. Свакоме лидеру се исплати имати странку, па макар била као напрстак. У неким случајевима им се не исплати ни правити јединствену листу, показује примјер Иванићеве математике http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=1&idnovost=33422

 8. ШикуљакМ,

  знам, ипак мора се рећи да је то интерес Српске.

  Мислим да је интерес великих партија код нас и у Федерацији затворена листа, имају већину на свим нивоима, нека то регулишу законом.
  То је интерес и ових приљепака без идеологије и програма.

Оставите одговор