Михајлица добио појачање

Независна демократска странка, политички субјект, познат на територији Семберије и Брчког, наступиће на изборима заједно са СРС РС. Пише: Жељко Свитлица Ово подразумјева подршку коју су данас споразумом потврдили и потписали предсједник СРС РС, Миланко Михајлица и предсједник НДС и посланик у Скупштини Брчко дистрикта, Стако Стакић. "Одлучили смо се на то због блискости политичких […]

петак, август 20, 2010 / 16:59

Независна демократска странка, политички субјект, познат на територији Семберије и Брчког, наступиће на изборима заједно са СРС РС.

Пише: Жељко Свитлица

Ово подразумјева подршку коју су данас споразумом потврдили и потписали предсједник СРС РС, Миланко Михајлица и предсједник НДС и посланик у Скупштини Брчко дистрикта, Стако Стакић.

"Одлучили смо се на то због блискости политичких програма и циљева, а споразумом је предвиђено да ће чланови и симпатизери НДС подржати листе СРС РС за Народну скупштину и парламент БиХ, ако и кандидате коалиције `Заједно за Српску`", рекао је Миланко Михајлица.

Михајлица се након формалности везаних за поменути споразум са пријатељском партијом окренуо ономе за што су од конференције опозиционе партије у предизборно вријеме новинари и очекивали – осврту на тренутну политичку ситуацију са нагласком на критику СНСД, тачније власти у РС.

Предсједник радикала је критиковао јучерашњау одлуку Владе да са рачуна посебних намјена додијели 53 милиона КМ, без одобрења Народне скупштине и оцијенио да се овим потезом "крши закон" и да то "има искључиво предизборни карактер". Тиме је још једном доказано да је РС партијска држава, каже Михајлица и да неколицина људи бесомучно троше средства која припадају свима нама.

Он се осврнуо и на бројне негативне ревизорске извјештаје, на које се влада не осврће али зато бесумочно троши паре у преизборне сврхе, покушавајући обезбједити себи подршку пражњењем буџета, свјесни да ће изгубити предстојеће изборе.

“Нигдје у региону никада није веиђено овако бесомучно и противзаконито трошење средстава“, рекао је  Михајлица поручивши да ће нова власт томе стати у крај.

Говорећи о Приједлогу закона о статусу државне имовине која се налази на територији РС који је усвојила Влада, Михајлица је рекао да ће подржати овај закон, ако је ријеч о истом тексту као у када је био у форми нацрта, јер Српска треба да законским путем заштити своју имовину.

Естрадне појаве и покојни Кочић

“Покојни Петар Кочић би се вјероватно преврнуо у гробу“, вели предсједник радикала, када би сазнао да њему у част пјевају Горан Бреговић и Северина Вучковић, што је само још једна забавна приредба о трошку буџета.

Ова власт је већ показала да је вична трошењу државних пара на разноразне “ноћи шампиона“, концерте неких естрадних појава, мада ништа друго нисмо могли ни очекивати од Милорада Додика, који је и сам “позната естрадна појава“, објаснио је Михајлица.

Усмјерио је Михајлица критике и на стално помињање Турске и њеног повратка на Балкан како би се “посијао страх међу становништвом. Поручио је лидерима СНСД да оду, ако имају храбрости, код Бориса Тадића и њему кажу да не враћа Турску на Балкан. Храбрости би требало да скупи и Небојша Радмановић па да Алкалаја и Силајџића критикује у Сарајеву, а не када пређе границу, завршио је критике Миланко Михајлица најавивши нове споразуме Српске радикалне странке Републике Српске са другим политичким субјектима.

НДС, ДСС и повезане скраћенице

Како смо већ рекли, Независна демократска странка је нешто познатија у Брчком и Бијељини него у осталим дијеловима РС. Настала је из Демократске странке, (Љубиша Савић Маузер), у чијем је раду Стако Стакић активно учествовао све до обнављања под именом Независна демократска странка. На изборима 2006. године, НДС је у Брчком имала 1.500 гласова, док су радикали имали 486. Године 2008. са Демократском српском странком у коалицији су у дистрикту освојили 2750 гласова, односно два посланика.

Један је Радослав Богићевић, други Стако Стакић, поменути предсјдник НДС.

Осим новог изборног партнера, још један новитет СРС РС је интернет презентација, па би било добро да своје нове колеге из НДС упуте да исту направе, јер нисмо успјели да је пронађемо, што је минус у времену дизања све веће прашине око неких страначких презентација.0 КОМЕНТАРА

 1. Млађан Динкић 20.08.10. @ 18:17

  Сада је сва стока на једној листи!
  Наставиће се ….
  линк ка садржају
  Млађан Динкић 20.08.10. @ 18:20

  СДС са овом коалицијом може само завршити као:
  28.18% Пијун
  3.64% Краљ
  44.55% Коњ
  0.91% Краљица
  22.73% Напросто велемајстор
  Заметица Јован 20.08.10. @ 20:26

  Динкићу свака ти част,чим сам видио наслов,пало ми је на памет да текст искоментаришем твојим линком.Овај поменути лик је зајебао оног што је продавао национални интерес и узимао признанице,овај је шампион у продаји свега,за марку,еуро или сл.Сјећаш ли се како су га ови исти с којима је сад у љубави пљували у задњој кампањи.Како ли ово посматра наш суграђанин Босић?
  dovas 20.08.10. @ 20:39

  К.Дубица, Тадић: СДС у Крајини доживљава препород линк ка садржају
  Шикуљак 20.08.10. @ 20:42

  За Михајлицу хиљаду гласова није мало, а можда буде и који преко. Бијељинско крило НДС се приклонило Крсмановићевој НСП. Настали су из маузерове Демократске странке, а њен остатак ће вјероватно у ДНС.
  Млађан Динкић 20.08.10. @ 21:44

  Секунда је недостајала Заметице да ти напишем како си џукела једна и свиња због оног коментара о производњи хране,али си се искупио јер си први пут у животу показао да си човјек и зато ти опраштам некултуру.
  Стако је најгори издајнички талог као и овај лажњак Михаљица,он је упропастио Србе у Брчком!
  Могу замислити сада Босића који је ментално силовао Стаку у скупштини,како ће он сада сам себи а онда и другим глупацима глупим из СДС-а објаснити одакле им сада овај коалициони партнер.
  Ово је један од јачих удара на психу СДС-а и можда одлучујући тренутак да се та коалиција распадне на вријеме. Стако неће добити 1000 гласова јер му нема више папе Мирсада Ђапе да Жељки Танасићу да министарско мјесто у влади дистрикта и да он управља са 1000 портира.
  Некад било,никада се не поновило.
  Сада су у влади дистрикта СДС & СНСД !

  Млађан Динкић 20.08.10. @ 21:52

  Заборавио сам само написати да је Стаку СДС доводио до суза,али не радосница када Босић пође вадити доказе шта је све идајник потписао и за шта је све гласао мислећи само о себи и свом личном интересу.
  che guevara 20.08.10. @ 23:30

  Хвала Млађане Динкићу за овај линк. И ја сам у неким својим коментарима на теми Кахвели делије (линк ка садржају) поставио пар линкова „о лику и дјелу“ ликова који се представљају као СРС РС. Сад бар знамо шта није алтернатива газда Мили. А алтернатива се мора наћи. Миле мора пасти!! линк ка садржају
  NO PASARAN!!!
  che guevara 20.08.10. @ 23:35

  NO PASARAN!!!
  линк ка садржају
  urke 20.08.10. @ 23:54

  Шта да се очекује од оваквих сељака. Него Динкићу 100% лузеру, нкон 03.10., хајде нам молим те постави и линкове крмка из Бакинаца који је слично овом смјешном сељаку из провинције правио пјевачке авантуре.. Слажем се да Миле мора пасти. Макар се и Михајлица подигао. Доле СНСД, а јој јест се онај сељак Калабић испросипао вечерас на БН-у, у емисији Дебата..
  mislim.dakle.postojim 21.08.10. @ 00:56

  Лош потез радикала, с обзиром на лик и дјело друга Стаке; човјек је ,из мог угла гледано, више за пијаце, но за Скупштине! СДС у Бч, колико сам информисан, нема везе са СРС РС, осим предизборне коалиције која је показала да народ управо највише вјерује СДС-у и његовим посланицима који су и највећи интелектуалци у Скупштини Брчког! Да нема тако јаких и компетентних личности у Законодавној власти, позиција Срба би била упитна јер остали су се показали као ЕКСТРЕМНО ЛОШИ! Онај ко живи у Бч, зна о чему причам!
  supermen 21.08.10. @ 11:11

  😛 ovome bi jedino pojačanje bilo transplatacija mozga…
  dragorad 21.08.10. @ 13:10

  Млађан Динкић 20.08.10. @ 18:17

  Mlađane kralju, pa gdje izvuče taj snimak? Kakav krmak ovaj Stako? Svinja prava.

  Nego pohvale Mihajlici za izjave i internet prezentaciju.
  Млађан Динкић 21.08.10. @ 14:18

  Драгораде,нема се ту шта извлачити.
  Свако у Брчком зна ко је стока Стако,како је вјерно служио и издавао за мандата Суперхика Ђапе.
  Мислим да би се могао јавити Заметица да он као СДС-овац мало зачини ову причу!
  lugar 21.08.10. @ 18:04

  и Михајлица понекад погријеши, овај му није баш требао, но ако је све у служби рушења Мирсада додика онда подржавам.
  Михајличине изјаве имају дозу оптимизма која ће мене лично натјерати да ипак дам глас радикалима.
  Страница им је добра, можда чак и најбоља у цјелој опозицији.
  Доле СНСД слобода народу.
  Млађан Динкић 21.08.10. @ 19:13

  Ма нема СНСД спаса,са Стаком лажни радикали имају преспсективу!
  Млађан Динкић 21.08.10. @ 19:15

  Лугар читај АЛАН ФОРД до избора,можда сконташ!
  lugar 21.08.10. @ 19:44

  динкићу! да ли си чуо да су диносауруси изумрли, а и твоја свијећа је догорјела.
  lugar 21.08.10. @ 20:43

  него млађане, што не рече да си симпатизер Михајличин?
  Заметица Јован 21.08.10. @ 21:48

  Стако је стока издајничка и то је свима јасно,Динкић је у праву кад говори о ситуацијама у скупштини дистрикта,само не знам како је ова садашња ситуација одржива.Можда је Стако добио напад патриотизма и интелигенције по рецептури ПДП-а,у што мало вјерујем,или је Стако,као човјек свих скупштинских већина,опет по рецептури ПДП-а нањушио да би ови могли и да добију изборе,у што такође више не вјерујем обзиром на шљам који окупљају око себе.Ја сам лајао против СДС-овог шлепања ПДП-а,а то је сад ништа каква се гамад окупила у овој коалицији.Мени као четрнаестогодишњем гласачу СДС-а почињу да се гаде.
  urke 21.08.10. @ 21:52

  Заметица је у ствари Динкић, а Динкић је у ствари 100%, ма знаш већ Динкићу. Коње убијају,зар не?
  Млађан Динкић 21.08.10. @ 21:57

  Урке, буди паметан!
  А што се тиче Стаке,мора и он једном бити у опозицији.
  Заметица Јован 21.08.10. @ 22:13

  Неки читав живот сањају да достигну стадијум коња,макар оног запрежног.
  urke 21.08.10. @ 22:15

  Тако је Миланко само најјаче људе уз себе, Брчко зна да је Стако бог. Него Динкићу, Богичевић је код Чаве и даље?
  Млађан Динкић 21.08.10. @ 22:25

  Ја више стварно не могу.
  Стако Бог и то Брчко зна????????
  Молим све СДС-овце да помогну овоме Уркету.
  urke 21.08.10. @ 22:34

  Ма Динкићу царе, нисам ја страначки тип, немој зезати да ниси сконтао да те зеким. Онда си 100%, знаш шта?
  Заметица Јован 21.08.10. @ 22:45

  Динкићу,шта мислиш кад се сад Стако размаше ко радикал и крене опет по селима да малоумним јајчанима обећава асфалт,расвјету и сл.
  urke 21.08.10. @ 23:01

  I kod vas ima jajčana? Jebote, ispade da je više drvarčana, glmočaka i jajčana od kineza.
  Заметица Јован 21.08.10. @ 23:20

  Сутра је недеља,дан за одмор и мало дуже спавање,али,ујутру има да ме пробуди моторка у 7.00,и то не само мене,него и море других људи јер јајчани су чудо.
  huntelar 22.08.10. @ 11:23

  а кретенске приче.. 😀

  јоване динкићу ае олади од тих кретенских коментара, да не бих ја мало гасио налоге.
  Млађан Динкић 22.08.10. @ 17:33

  Хунтелар,ајд одмори се мало или угаси налог!
  Шта ја имам са Заметицом,ми смо два свијета! Тек треба да постане наш члан СНСД-а.
  Заметица Јован 22.08.10. @ 18:11

  Кад би се налози гасили уз помоћ мршавих кобилица и моторки,можда би се и забринуо,овако,шути и трпи,или назови било који брчански фиксни број телефона,тако нећеш набасати на јајчане,они то немају,и питај шта нормалне људе буди?Интересантно је,моторка ради 365 дана,били љето или зима.
  Заметица Јован 22.08.10. @ 18:13

  Динкићу сањај,једино ако не дао Бог страдам у каквој несрећи па ми функција мозга буде сведена на слињење и пуштање неартикулисаних звукова,онда могу с тобом у СНСД.
  lugar 22.08.10. @ 18:47

  Данас је у Бања Луци био скуп кандидата за Народну Скупштину РС из СРС РС. Видио сам неке, сасвим обични људи, по земљи ходају, причају српски.За њих навијам а ти Динкићу цркни.
  Заметица Јован 22.08.10. @ 18:50

  Куда је Стако стока ходао,јел по тањирима или су радикали кокузи,па није ни било тањира.Случајно сам ту,ваљда ће ти Динкић посебно одговорити.
  lugar 22.08.10. @ 19:12

  кад причаш о радикалима стани „мирно“
  СНСД на робију, слобода народу.
  Заметица Јован 22.08.10. @ 19:19

  Којим болан радикалима,јел оним Михајлициним,оним Миркановим,оним Додиковим из Требиња,оним Томе гробара и т д.Ви који се заносите овим главатим господином (ко што некад рече Кочић) станите мирно и очекујте своја два-три промила гласова.
  lugar 22.08.10. @ 19:34

  ЗАМЕТИЦА
  Оним који се крсте са три прста, српски зборе и Богу се моле. Оним који нису лаживи као твоја гамад. која по цјелу ноћ у посту месо ждеру а у јутро долазе у цркву на причест лажући о свом посту.
  Оним који остају СРби, који се на савијају како вјетар пуше или дува. Нисам био радикал одскора јесам. Кажеш два-три промила гласова, е па то ми је држе од ваших лаживих 50%.
  РОБИЈА СНСД, СЛОБОДА НАРОДУ;
  Заметица Јован 22.08.10. @ 19:51

  Ако је ово „лугар“ крајишка иначица за шумар,онда ти је и то превише,прочита ли ти мој коментар од 18.13 сати,какав ба СНСД,а сад ми објасни који су то који се не савијају и не глуме сунцокрете,они гробарови,они Мирканови,они Додикови или ови сљедбеници главатог господина,или је највећи Србин међу вама ова стока из Брчког која би продала и посмртне остатке дванаест беба само да буде у скупштинској већини и као такав добио дио колача који се зове буџет.Ајде не проваљуј се.
  lugar 22.08.10. @ 20:10

  ЗАМЕТИЦА
  признао не признао ти си СНСД.
  Честити Срби који се до сада нису преварили су били и остали радикали, а тај из Брчког ће бити пролазан као и многи други који су у радикалима видјели прилику доласка на власт. Па ја не поричем да су некад кроз странку прошли и лопови попут Шпирића, Тадића и њима сличних. Ја ти само кажем несрећниче да ће увијек бити честитих срба који ће морати да освјетлају образ чак и таквим кретенима какав си ти.
  Робија СНСД, слобода народу.
  Заметица Јован 22.08.10. @ 20:15

  Па болан шумар буди паметан,кроз коју странку су прошли,ону гробарову,Мирканову,Додикову или овог главатог господина,…..?
  Заметица Јован 22.08.10. @ 21:01

  Ко је нормалан у радикалима видио прилику за долазак на власт кад су радикали вјечито на ивици,мало су преко цензуса,небулоза бр.1,како ће болан бити пролазан неко с ком се хвалите као појачањем као да сте добили не знам ти кога,што сте га примали кад је пролазан,небулоза бр.2.Како ће болан народу освјетлати образ они који ни као напредњаци,значи екс радикали не могу у странци остати дуже од 48 сати,или они који за шаку марака прелазе у непријатељске таборе,небулоза бр 3,ове папке који себе називају радикалима,још је покојни Слобо поткупљивао и то још снимао,а ви као стабилни,небулоза бр.4,а и кад сте као радикали први и једини пут добили предсједничке изборе,побјегли сте ко пичке и признали вјеродостојност Слобиних крађа,зато шути и поклопи се ушима.
  lugar 22.08.10. @ 21:43

  ЗАМЕТИЦА,необавјештени сине.
  Многи политичари на нашим просторима су прошли кроз радикале, без обзира на које мислиш. О разлозима љиховог доласка и проласка сада не треба губити вријеме.
  Што се тиче овог појачања, ни ја са њим нисам сретан, но ако то има за циљ обарање Мирсада Додика, задовољан сам. Ако је овај из Брчког толики интережџија, да иде само за интересом, по чему је познат, то је онда још један показатељ да радикали добро стоје.
  Добро је што прозиваш оне који за шаку долара продају интерес странке, нека се зна ко су, но мало за промјену прозови и оне који из убјеђења остају чланови странке.
  Што се тиче предсједника, радикала, ако не знаш он је дигао глас против бомбардовања Србије, због чега је и смјењен. Ти тада вјероватно ниси излазио из подрума па не знаш.
  Мени је драго што сам и одскора члан ове странке, драго ми је што западни аналитичари ову странку тренутно називају једином националном странком у РС. Иди на страницу СРС РС, прочитај програмске декларације па се јави, а до тада
  РОБИЈА СНСД, слобода народу.

  Заметица Јован 22.08.10. @ 23:23

  Нисам ја крајишник,Бањалучанин или припадник 2.кк ВРС па да будем у подруму кад је бомбардовање далеко пар стотина километара,али нема везе,ти то из искуства,а ја колико знам тај смијењени предсједник је Шешељев радикал,значи по вама сунцокрет.Нађи неког ко има у тој вашој партији стажа више од пар мјесеци,па се јави.
  Заметица Јован 22.08.10. @ 23:30

  А сад озбиљно,мени,понављам,као четрнаестогодишњем гласачу СДС-а,кад видим какав се све шљам окупља у овој коалицији,Стако Стакић,Крсмановић,Иванић,разне феле стабилних радикала итд,једино што даје наду и елан да гласам за СДС и овај пут је могућност да вас Босић свију изјебе,и да као и у случају брчанске коалиције са свим и свачим као резултат буде 6 СДС-ових посланика,а од ове гамади нема нико.Ако Босић и сад тако нешто успије (ако су у питању отворене листе,а не знам),кад га сретнем у граду пољубићу га у руку,а сад га ни не поздрављам,питај Динкића,зна он.
  lugar 22.08.10. @ 23:40

  Заметица
  Немој да псујеш, то не приличи дугогодишњем члану СДС. Што се тиче мог кукавичлука, послије трећег рањавања ја сам пензионисан, сва три пута рањен метком. Сваки частан члан радикала подржава идеју радикализма без обзира да ли се ради о Шешељу, Благојевићу или неком трећем. Овај моменат Михајлица има најјаснију визију развоја радикалне странке у РС. Да ли познајем неког старог радикала-да. Ти које познајем су у странци од 1992. године и подржавају Михајлицу. Ја сам члан врло мало и то ми несмета. О Босићу немам ружно мишљење и сретно му било. ти као стари радикал не би требао ружно причати о свом предњсједнику.
  lugar 22.08.10. @ 23:41

  Пардон, стари СДС-овац.
  lugar 22.08.10. @ 23:42

  Заметица
  Немој да псујеш, то не приличи дугогодишњем члану СДС. Што се тиче мог кукавичлука, послије трећег рањавања ја сам пензионисан, сва три пута рањен метком. Сваки частан члан радикала подржава идеју радикализма без обзира да ли се ради о Шешељу, Благојевићу или неком трећем. Овај моменат Михајлица има најјаснију визију развоја радикалне странке у РС. Да ли познајем неког старог радикала-да. Ти које познајем су у странци од 1992. године и подржавају Михајлицу. Ја сам члан врло мало и то ми несмета. О Босићу немам ружно мишљење и сретно му било. ти као стари радикал не би требао ружно причати о свом предњсједнику.
  lugar 22.08.10. @ 23:42

  Пардон, стари СДС-овац.
  urke 23.08.10. @ 00:06

  Лугар, од куда теби екслузивитет да ти процјењујеш које прави Србин? Ево нисам радикал, крштен сам давно, давно, као мало дијете, рањен сам у рату, нисам био ни у СДС-у, ма нигдје у политичким партијама, славим своју славу, јеси ли ти то нешто бољи Србин од мене? Ко ти је рекао, Шешељ? Тома? Миланко? Благојевић- боксер? Јесу ли то неки Срби који су направили нека велика дјела? Наброј их, па да се можда учланим у ту неку од 1000 радикалних странака. Ево, ја имам идеју да оснујемо партију поштених Срба? Да ли би имала чланство?
  Млађан Динкић 23.08.10. @ 07:47

  Урке,само напиши да мрзиш Додика и за Лугара ћеш бити добар Србин.
  Заметице,изгледа си се ти преморио јуче па би морао отићи до психијатрије да те мало задрже да се одмориш.Није то ништа,свакоме може да се деси да заврши на психијатрији.
  После таква искуства подијели са Лугаром,ту би се нашли у причи а овако само баљезгаш баш као и Младен Босић!
  Буди паметан!
  Млађан Динкић 23.08.10. @ 23:19

  Заметице,радикали су јачи од тебе и у причама из луднице!
  Чекамо те……….
  😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
  urke 23.08.10. @ 23:40

  Михајлица не би могао имати више од два посланика, па да потпише да ће Меси бити радикал..
  lugar 26.08.10. @ 21:06

  УРКЕ
  lugar 26.08.10. @ 21:10

  УРКЕ
  Толико честит Србин, рањен у рату а ниси ни у једној српској странци, видиш да си још увијек у души југоносталгичар, комуњара и човјек за социјалисте. Штета што си учесник рата.
  ДИНКИЋ
  Ја не мрзим Додика само га волим колико и он мене.

  Колико год буде посланика, па и да не буде, остајемо СРБИ.
  Нико нема што србин имаде, муслимана предсједника владе.
  Робија СНСД-слобода народу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *