Мигрантска Мајка Меркел: Након 15 година власти нема оптужби – само честитке

Нико осим Хелмута Кола није у послератној Немачкој тако дуго био на власти, а Ангела Меркел, прва жена на месту канцелара, најмањи је заједнички именитељ већине Немаца. Меркел на својој позицији намерава да остане до краја мандата 2021. године. Након тога се „вечита канцеларка”, како је сама најавила, повлачи из политике. Апели Ангели Меркел да […]

понедељак, 23 новембра, 2020 / 05:50

Нико осим Хелмута Кола није у послератној Немачкој тако дуго био на власти, а Ангела Меркел, прва жена на месту канцелара, најмањи је заједнички именитељ већине Немаца.

Меркел на својој позицији намерава да остане до краја мандата 2021. године. Након тога се „вечита канцеларка”, како је сама најавила, повлачи из политике.

Апели Ангели Меркел да још једном промисли о својој одлуци да се повуче из политике постали су гласнији током пандемије коронавируса када се она још једном показала као прагматична и одлучна политичарка која своју земљу успешно води кроз историјску кризу.

Она још увек обара рекорде популарности и многи би је хтели видети на канцеларској позицији и након избора за Бундестаг на јесен следеће године.

Поводом 15. годишњице на челу немачке владе, канцеларка је добила бројне честитке.Оставите одговор