Мигранти из Азије ноће на граничном прелазу у Великој Кладуши

Више стотина миграната који су данас организовано из правца Дрмаљева стигли до граничног прелаза Велика Кладуша – Маљевац, како би покушали прећи хрватску границу, ноћ ће провести у близини граничног прелаза.

уторак, октобар 23, 2018 / 23:05

Након што им полиција није дала да пређу границу БиХ и Хрватске, мигранти ће предстојећу ноћ провести у импровизованом шатору, недалего од граничног прелаза, јављају федерални медији.

Мигранти су наложили ватру, а температура на овом подручју је 12 степени Целзијусових.

Волонтери су донијели деке и нешто хране, а комбију могу прићи само жене и дјеца.

Мигранти од послијеподневних часова покушавају прећи границу и ући у Хрватску, међутим Гранична полиција то не дозвољава.

Портпарол Граничне полиције БиХ Санела Дујковић рекла је да су, након рјешавања ситуације на граничном прелазу Изачић, када је на подручје Бихаћа враћена група од стотињак миграната, мигранти почели пристизати на прелаз Велика Кладуша-Маљевац.

Она је истакла је да полиција преговора са мигрантима да се врате у прихватне центре одакле су и дошли.

„Досад није било хитних медицинских интервенција. У сваком случају, ријеч је о особама које не посједују документе за излазак из БиХ и улазак у Хрватску и због тога им не може бити омогућен прелазак државне границе. Евидентирана су три њихова покушаја да тијелима пробију кордон полицијских службеника Граничне полиције БиХ, али су враћени на почетне позиције“, рекла је Дујковић.

Она је додала да није дошло до већих инцидената и да мигранти нису користили хладно оружјеОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *