Мићић: Рониоци нису заборављени

Начелник општине Бијељина Мићо Мићић поново је, у име грађана погођених децембарским поплавама и у име Административне службе, захвалио члановима Ронилачког клуба „Наутилус“ за несебичан допринос у спасавању становништва и материјалних добара у поплавама које су погодиле Семберију. "Грађани општине Бијељина памте и памтиће личну и колективну храброст чланова РК `Наутилус` у тим тешким тренуцима", […]

четвртак, март 3, 2011 / 15:11

Начелник општине Бијељина Мићо Мићић поново је, у име грађана погођених децембарским поплавама и у име Административне службе, захвалио члановима Ронилачког клуба „Наутилус“ за несебичан допринос у спасавању становништва и материјалних добара у поплавама које су погодиле Семберију.

"Грађани општине Бијељина памте и памтиће личну и колективну храброст чланова РК `Наутилус` у тим тешким тренуцима", наводи се у саопштењу начелника општине, и подјсећа да су за хумани ангажман "Наутилусу" и још једном броју организација и појединаца додијељена општинска признања поводом Дана Републике Српске.

Осим плакете, закључком начелника, овом клубу 27. децембра прошле године упућена је и тренутна финансијска помоћ од 2.000 КМ, а на приједлог начелника, "Наутилус" је уврштен и у буџет за 2011. годину са износом од 4.400 КМ, на име помоћи у раду Клуба.

"Осјећајући потребу да се захвалност изрази и другим хуманим људима који су се истакли у спасавању становништва и материјалних добара од водене стихије, општина Бијељина је поводом Дана Цивилне заштите додијелила 16 захвалница појединцима, установама и предузећима који нису добили признање поводом Дана Републике", истиче се у саопштењу.

Циљ није био да се признања дуплирају, јер би се на тај начин нечији допринос двоструко истакао, а нечији занемарио.

"Циљ је био да се захвалност покаже и осталима који су се истакли својом хуманошћу у тешким тренуцима. Само из тих разлога захвалнице нису додијељене онима који су их већ добили", наводи се у саопштењу и додаје да ће и начелник и други општински органи наставити са праксом помагања хуманог рада било које организације или појединца.

РК "Наутилус" из Бијељине изразио је јуче незадовољсто због занемаривања при додјели признања за заслужне појединце и организације приликом обиљежавања Дана цивилне заштите.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *