Мићић: Бијељина има све што треба да буде град

Начелник општине Бијељина Мићо Мићић рекао је да је поново покренута иницијатива да ова општина добије статус града, о чему ће одлучити Влада Републике Српске. Подсјетивши да је оваква иницијатива била поднесена раније, Мићић је рекао да Бијељина испуњава све услове у складу са законом да добије статус града. “Критеријуми, које ова општина испуњава, јесу […]

петак, 3 фебруара, 2012 / 18:04

Начелник општине Бијељина Мићо Мићић рекао је да је поново покренута иницијатива да ова општина добије статус града, о чему ће одлучити Влада Републике Српске.

Подсјетивши да је оваква иницијатива била поднесена раније, Мићић је рекао да Бијељина испуњава све услове у складу са законом да добије статус града.

“Критеријуми, које ова општина испуњава, јесу да има више од 100.000 бирача, да је направљено 4.500 станова и 6.000 нових кућа, да има 16 факултета, као и 5.000 спортиста у 128 спортских клубова”, рекао је Мићић на конференцији за новинаре.

Мићић је навео да ће ове године за град бити урађено доста, а међу тим активностима је и уређење градског парка, који ће остати у власништву општине, али ће бити предат под закуп приватном предузећу, које ће га преуредити да заблиста у пуном свјетлу.0 КОМЕНТАРА

 1. O, bože dragi, oprosti im, ne znaju šta rade….
  Prvo se oglasi opštinska administracija na očigledno kršenje zakona od strane Mićičevog poslovnog partnera Cice Globusa koji bez dozvole gradi hotel! Hej , Hotel!!! i onda inspektori koji to treba da zabrane i obustave radove izadju pred kamere i kažu, pa dobro, nije to ništa strašno, itd., a načelnik odeljenja urbanizma, dokazani lopov koji je u svom mandatu na dva sata odblokiravao račune nekim firmama da bi mogli da skinu novac sa tog računa, kaže da on zna tog Globusa i da če on sigurno završiti papire, kao da ne postupa po zakonu nego po svom nahođenju.
  Zatim nas sad Mićo ubjeđuje da Opština ne treba da održava park i pravi objekte u njemu nego to treba da radi privatno lice. Nakon 15 godina će to privatno lice na osnovu reference sto je izgradilo taj objekat dobiti produženje ugovora na još 15 godina i tako u nedogled.
  Do kad tako ljudi, do kad da nas lažu u oči i da nam izmišljaju priče????
  Vrijeme je izmedju ostalog da se ustane u odbranu života od ovih lopova!!!!
  Oni vode računa samo o svojim porodicama. Nas nema nigdje!!!
  Mislite da mićo vidi borce, sportiste, izbjeglice…. da vidi ih ako su oni Globus ili Stanišič pa su sami isplivali a onda se on uortačio sa njima. Izda mu svoj poslovni prostor za velike pare a istovremeno mu bez tendera da da nabavlja meso i piće za opštinu.
  Pobuni se narode, govnjivu motku u ruke i otjeraj bagru!!!!
  Ostaće vam djeca gladna!!!!
  Recite mi u Opštini Bijeljina, ko je iz enice, Tuzle, Sarajeva, osim portira na ulazu????
  A Bijeljina je grad zahvaljujuči izbjeglicama koje su je naselile. Do rata je to bio grad muslimana, mislim na konkretno centar grada. Onda su Tuzlazi, Zenićaci i Sarajlije prodali imovinu u Federaciji i kupili stanove od Bijeljinskih tajkuna i uvalili im pare u đep da bi smjestili porodicu. Na sve to Mićo kaže da je izgradio hiljade i hiljade stanova i kuća!!!! Hej, a ONO ŠTO TREBA IZGRADITI NIJE.

 2. Putevi su kao kaldrme, Grad je, pogotovo centar, nikakav, sramota, pa Šekovići, Pale, Doboj, Modrića svi imaju uredjeniju infrastrukturu od Bijeljine. Pred izbore zamajavaju narod i uvode im rasvjetu u naselja, a posle izbora ne mogu da plačaju struju pa im rasvjeta ne radi noću! kAD ĆE RADITI? DANJU?
  Jadni narode, otvori oči pogledaj šta ti rade. Treba tražiti promjene i boriti se protiv ovoga makar crnci došli na vlast jer crnce čemo posle lakše mijenjati a i neče biti tako osioni kao ovi.

 3. Божо Чукеранац, 04.02.2012. 17:37:53
  Имате и водовод ееееј!

  ……………………………………………….
  Па немој тако Божо брате, па „комунист“ ради у водоводу (у ствари он прима плату у водоводу а ништа не ради, знаш….)

  Овај Мићо за годину – двије би’ће ко Иди Амин Дада. Али видиш и господин који се потписује са „комунист“ је дјелимично крив за то. Комунист је један од људи из врха СНСД Бијељина и због неспособности његове и оних њему сличних, Мићо остаје на власти и још дуго ће бити!

  Но, пусти њега и њему сличне, феномен звани „мићо“ је присутан у великом броју општина у Рс, и то је проблем о којем требамо разговарати. Није уопште важно којој политичкој опцији припада, ако се начелник понаша као деспот и малтене власник општине, треба мрцину најурити и пробати са неким другим. Па све тако док неко честит не дође на власт!!!

 4. Оде ти далеко куме! Ко је овдје још чуо за Иди Амина…?!:D
  Можда има неки поштовалац поетске ријечи и музичке форме Боре Чорбе па му у увцету иде оно:
  – „…према њему Иди Амин,
  лековит је к’о витамин!“
  (комунист ће се ЗАЦЕЛО сјетити о коме је ријеч!;))

  Али, Мићо, Мића, Миле, Милиша… Е то сви разумију: БАЈА, са стомач’ном до јаја!:D:D:D

 5. Баш тако…но, лијепо, лијепо…..лијепо је кад се сретне неко „у центар“ што рече мој добри Радован…….. да је више оних који разумију написано и оних који знају лијепо написати, Мићо, Мића, Мици, Мики и слични хоштаплери нити неби били у могућности да гаје „стомач’не до јаја“, него код нас искључиво успијева све оно рђаво код чо’ека, Е зато мени чини задовољство кад „ту и тамо“ искочи неки нормалан лик и разбије ми песимистичке фобије о путу којим иде људска врста.

  Хвала вам господине Божо ( или како се већ зовете, мада ми искрено то није нити мало битно), хвала вам што сте спремни да битишете међ’ онима што искачу „ту и тамо“!

  П.С Цитат Боре Чорбе је случајан или сте један од искрених поштовалаца?

 6. Молим лепо, није требало стварно…:D

  Поштовалац поезије, стајлинга и животног става. За музику сам претежак и својој најужој фамилији, али то није битно!;)

 7. Ја и сад мислим да је Бијељина град, није нека селендра. Само
  што ће грађани добити тиме кад Бијељина добије статус Града.
  Бојим се,исто што и Бања Лука. Само више администрације,разних агенција и служби, веће цијене,бирократске препреке…

  Кад смо већ код музике:

  „а на улици са сваке стране
  филијале, уреди
  из њих плазе бирократе
  јао људи па ја се бојим“

  Џони Штулић

 8. Једина предност или разлика у односу на статус општине је другачији третман кад се иде на те неке међународне пројекте, како већ говори Мићић, имају проблема да разувјере фондове код великих пројеката, јер кад стоји општина ови очекују нешто од 20.000 становника. Подржавам иницијативу, уколико не буде дијељења на општине

 9. Већ сам написао да су људи у републици Српској подијељени и по партијској и по имовинској линији и статусу. С тим да ко није у партији није нигдје, или се бар о тој врсти грађана ови у партијама не баве.

  Партије служе да би се дошло до власти да би се остварило преимућство у смислу радних мјеста, тендера и тако омогућило пристојно битисање под овом капом небеском, а то све опет на уштрб свих осталих „несврстаних“!!!

  У таквим условима „демократије“ нема говора о савјесном обављању посла за рачун друштва уопште. Постоји проста и вулгарна подјела на имућне и сиротињу при чему су ови први постали то тако што су се окористили паразитским методама. немају они ни савјест ни таленат, а ни много тога другог, али имају сав новац из фондова и буџета у који су дужни сви уплаћивати новац.

  Чак ни по категорији порески обвезник нисмо сви исти, јер и у томе политичари су нашли формулу како да им се та обавеза „опрашта“!!!
  Дакле, да резимирам, једна партија има апсолутну власт са својим сателитима и ко није спреман да игра како они свирају може само да вапи за правдом и декларативном демократијом!!! x-(

  Одавно сам се прибојавао апсолутизма, једноумља и просто речено безобразлука профитера, тајкуна и лопова свих фела коме је овај народ уступио готову Републику Српску коју су ови са својом (не)свијешћу схватили као плијен на који „имају право“!!!B-)
  Ех, жалости моја! И сад треба да их се мијења кад су пуни као брод?! 😀

  Па они могу купити пола сиротиње коју су сами својим безобразлуком и лоповлуком таквима направили! Овај народ нема узалуд химну БОЖЕ ПРАВДЕ, а давно је речено: „Опрости им оче не знају шта чине!“ Они из христовог времена можда и нису знали, али ови данас су то разрадили и итекако знају шта чине, иначе би они веома брзо завршили иза решетака у којима смо сви остали који не слушамо музику коју нам на медијима свирају, а ми не играмо по њој.

  О, ужаса и што кукавни интелектуалци ћуте и не смију главу помолити из својих академија и намјештења које су им власти прибавиле и којима требају бити захвални што се зову „интелектуалци“ „сенатори“ „начелници лијеве и десне пропасти“ итд… Народе у памет се! 😀

 10. Солиум, ево овдје на Мићи можеш свршавати колико хоћеш, ништа ти не замјерујем. Само се чувај, добио је менструацију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *