Ми пут свој знамо: НАТО организује посјете студената касарнама у БиХ

Студенти из Добоја данас су посјетили Артиљеријски батаљон 6.пбр у Добоју, а у организацији НАТО мисије у БиХ и Оружаних снага БиХ. Ријеч је о трећој у низу студентској посјети која је реализована у неколико градова. Том приликом пуковник Станко Остојић, комадант Артиљеријског батаљона 6. пбр у Добоју презентовао је историју, визију, мисију и организационо-формацијску […]

среда, 25 маја, 2011 / 21:08

Студенти из Добоја данас су посјетили Артиљеријски батаљон 6.пбр у Добоју, а у организацији НАТО мисије у БиХ и Оружаних снага БиХ.

Ријеч је о трећој у низу студентској посјети која је реализована у неколико градова.

Том приликом пуковник Станко Остојић, комадант Артиљеријског батаљона 6. пбр у Добоју презентовао је историју, визију, мисију и организационо-формацијску структуру Батаљона. Такође, демонстрирали су наоружање и опрему Артиљеријског батаљона.
"Мисија Артиљерисјог батаљона јесте пружити ватрену подршку 6. Пјешадијској бригади и бити на располагању цивилним структурама у случајевима као што су природне непогоде и катастрофе“, нагласио је пуковник Станко Остојић.

Како је саопштено, ’’Студентска посјета Оружаним снагама била је прилика да студенти расправљају са представником НАТО, потпуковником Леонардом Привитера, савјетником за обуку и међународну сурадњу у НАТО штабу Сарајево о темама демократских процеса у Босни и Херцеговини, као и о уласку Босне и Херцеговине у евроатлантске интеграције, при чему су наглашена питања везана за предности које би Босна и Херцеговина стекла уласком у Европску унију и чланством у НАТО, те на који начин би то утицало на обичне грађане наше земље, а поготово младе".Оставите одговор