Месић, трећи пут данас: На хрватској страни знатно више злочина

Бивши хрватски предсједник Стјепан Месић изјавио је да је на хрватској страни било знатно виссе злочина него што је јавности познато и да неке појединости тек сада излазе на видело. "Имали смо период кад се и сама помисао на тако нешто (постојање хрватских злочина) одбијала, односно квалификовала као антихрватство. Имали смо и предсједника Врховног суда […]

субота, 23 априла, 2011 / 19:53

Бивши хрватски предсједник Стјепан Месић изјавио је да је на хрватској страни било знатно виссе злочина него што је јавности познато и да неке појединости тек сада излазе на видело.

"Имали смо период кад се и сама помисао на тако нешто (постојање хрватских злочина) одбијала, односно квалификовала као антихрватство. Имали смо и предсједника Врховног суда који се прославио монструозном изјавом како Хрват у одбрани не може починити ратни злочин", навео је Месић у ауторском тексту за "Нови лист".

Он наглашава да је злочина било и да затварање очију пред том чињеницама неће бити од помоћи.

Месић је подсјетио да је 2003, говорећи ученицима, Хрватима и Србима, у источној Славонији рекао да злочинце треба казнити, ма ко они били.

"Ниједан народ није заслужио да носи тешки терет злочина које су починили појединци. Народ никад није крив. Увијек су криви појединци, људи с именом и презименом. А злочин је универзалан, злочин нема ни нације, ни вјере", подсјетио је Месић на своју поруку ученицима.

Бивши хрватски предсједник је у тексту навео да злочинце треба казнити и хипотеку њихових злочина треба скинути с народа.