Месић: Преузимањем Уреда Предсједника затекао сам хаос

Бивши предсједник Хрватске, Стјепан Месић, тврди да су Владимир Шекс, Мирослав Туђман и Иван Јарњак, проучили транскрипте прије њега и да је приликом преузимања „Уреда Предсједника“ затекао хаос. Он наводи да је ријеч о стотинама докумената из области одбране, предсједништва ХДЗ-а и разговора бившег предсједника, Фрање Туђмана, с најближим сарадницима. Месић у свом тексту , […]

субота, април 23, 2011 / 11:18

Бивши предсједник Хрватске, Стјепан Месић, тврди да су Владимир Шекс, Мирослав Туђман и Иван Јарњак, проучили транскрипте прије њега и да је приликом преузимања „Уреда Предсједника“ затекао хаос.

Он наводи да је ријеч о стотинама докумената из области одбране, предсједништва ХДЗ-а и разговора бившег предсједника, Фрање Туђмана, с најближим сарадницима.

Месић у свом тексту , који објављује ријечки "Нови лист", истиче да је један дио ових транскрипата преузео Владимир Шекс, други Мирослав Туђман, док је трећи дио нестао.

Према његовим ријечима, много транскрипта није било у прописаним омотницама, нити су све омотнице имале ознаку тајности.

Бивши хрватски предсједник је рекао да је поносан што је дио ових докумената учинио доступнима јавности и тако отворио пут за почетак, како је нагласио, истинске демократизације хрватског друштва.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *