Меркелова жели зимску олимпијаду у Минхену

МИНХЕН – Њемачка канцеларка Ангела Меркјел подржала је данас кандидатуру Минхена за организацију зимских Олимпијских игара 2018. године. Меркел је истакла да ће Њемачка, у случају да побиједи у трци за добијање организације Игара, учинити све да Игре буду права „зимска чаролија”. „Мислим да је Њемачка способна да после љетње бајке испичане за вријеме свјетског […]

петак, март 4, 2011 / 19:45

МИНХЕН – Њемачка канцеларка Ангела Меркјел подржала је данас кандидатуру Минхена за организацију зимских Олимпијских игара 2018. године.

Меркел је истакла да ће Њемачка, у случају да побиједи у трци за добијање организације Игара, учинити све да Игре буду права „зимска чаролија”.

„Мислим да је Њемачка способна да после љетње бајке испичане за вријеме свјетског фудбалског првенства 2006. године, створи и чаролију на зимским Олимпијским играма”, рекла је Меркел.

Она је нагласила да је Њемачка показала да је „фантастичан домаћин”, због чега „свијет једва чека да види Игре 2018. на њемачком тлу”.

Организатори су најавили да ће у случају да Минхен добије право организације Игара, у продају бити пуштено око 1,8 милиона улазница чија ће цијена бити у распону од 33 до 505 евра.  0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *