Меркелова упозорила Русију да се не мијеша у украјинска питањa

Њемачки канцелар Ангела Меркел данас је у Бундестагу, јасним ријечима, упозорила Русију да се не мијеша у унутрашње послове других земаља, односно, да не омета процес приближавања Украјине Европској унији (ЕУ). "Земље саме одлучују. Право вета трећих не може да постоји", упозорила је Меркелова у декларацији о такозваним источним партнерствима ЕУ и подсјетила Русију на […]

понедељак, 18 новембра, 2013 / 18:48

Њемачки канцелар Ангела Меркел данас је у Бундестагу, јасним ријечима, упозорила Русију да се не мијеша у унутрашње послове других земаља, односно, да не омета процес приближавања Украјине Европској унији (ЕУ).

"Земље саме одлучују. Право вета трећих не може да постоји", упозорила је Меркелова у декларацији о такозваним источним партнерствима ЕУ и подсјетила Русију на принцип немијешања у унутрашње послове других земаља, као саставног дијела повеље ОЕБС-а, коју је, истакла је, и Москва потписала.

Она је рекла да је руском предсједнику Владимиру Путину више пута рекла да јачи контакти ЕУ са земљама, попут Украјине, Молдавије или Грузије, нису усмјерени против Русије.

Упркос томе је претходних мјесеци примјећено да су те земље, рекла је Меркелова, стављене под притисак.

Она је указала на то да је Јерменија чак одбила потписивање једног споразума са ЕУ и, умјесто тога се одлучила за приступ царинској унији са Русијом, Бјелорусијом и Казахстаном.0 КОМЕНТАРА

 1. Не госпођо Меркел, Руси ће пустати вама демократама који сте два свијетска рата почели да им на границу ставите Вашингтонске ракете.

  Чуј повеља ОЕБС-а, па како вас није стид то поменути?
  Геншер растури онакву земљу, усташе му пјеваше Данке Дојчиланд и сад су Руси глупи па ће онако слаби и наивни пустати да их преко Украјине средите, никад.

  Украјина, њена војна безбиједност и велике равнице за производњу хране су капарисане од Русије и Кине, адио Дојчиланд, адио поштени западу, адио вјеро која хоће да уништи православне.

  Добили сте Ислам, уништавате га, ускоро ће они вас, тако то хода кроз историју, имате проблем што је сунце увијек на истоку излазило.

 2. Zagonetka-odgonetka

  Koji je to tip, onako rombusan, ko od brda odvaljen, sklupčao se, savio se do crne zemlje , sastavio glavurdu sa dupetom, puzi , gmili ,ljubi Anđi skute, usitnio glas, ni nalik na onaj kad je ćero traktor , und singt:

  Danke, danke meine Angi
  meine Zukerpuppe,
  ljubi M… deine dupe.

  E, drugari moji, mene brine taj tip i njegova zakletva Andji: Srpske neće biti!
  I, kako stvari stoje, održa gado riječ do kraja!

 3. VELIKA NEMACKA SA FRANCUSKOM NA RASKRSCU, SPREMAJU JOJ AMERI RAT SA MUSLIMANIMA U KUCI, AKO NE BUDE POSLUSNA…EKONOMSKI INTERES NJENE PRIVREDE JE POVEZIVANJE SA RUSIJOM I KINOM, GDE MOZE DA ZARADJUJE…POSTOJE AMBICIJE PREMA VOJVODINI I KOSOVU, ALI TU ULAZI U SUKOB SA RUSIJOM…ANGELA MERKL SADA RAZMISLJA DA NE NAPRAVI TRECI PUT GRESKU I POKRENE PO ZELJI ENGLEZA I AMERA RAT PROTIV RUSIJE…ODMAZDA JE RUSKA JASNA,ATOMSKO UNISTAVANJE NEMACKE DO TEMELJA…RUSI NECE DA GINU,KAO PROSLI PUT..VERA U NEMACKO SAVEZNISTVO KOSTALA IH JE 27 MILIONA MRTVIH..

 4. Еј Симо! Руска Федерација је то, да ли ти то схваташ?
  Потпуно ме запањује толика твоја неозбиљност, зар је потребно да пишеш само ето, да ме поклопиш?
  Бајатовић и Србијагас, Милер и Гаспром, Путин и Тома гробар… Пицоусти и Медведев… Добро то може! Ооообоже!:D

 5. Божо заборављаш да постоји и Сјеверни ток. Директор Сјеверног тока је Герхард Шредер. Признај да је јак играч.

  Ја уопште не потцјењујем Русију зато што цијеним Њемачку. Интерес и Њемачке и Русије је да гас из Русије иде на Запад. Без тржишта Запада Русија би доживила економски слом. Џаба ти је гас када га немаш коме продати. Руска срећа је да је Швабама најисплатније куповати гас од њих и ту љубави нема. Само интерес.
  А пошто је тема Украјина, смећеш са ума да сада тамо влада Јанукович којега су за вријеме Наранџастих сматрали руским чоеком. Права истина је да Украјина изградњом Јужног и Сјеверног тока губи свој стратешки положај и да људи траже спас. Очито је да сматрају да су их Руси издали и хрле Западу. Тако ће се ускоро десити и са Лукашенком (замало не напиосах Лакташенком). И њега, вјерног Путиновог савезника, заобиђоше сви токови.

  Ја само гласно размишљам.

Оставите одговор