Меркелова против Камеронове иницијативе о ограничавању доласка имиграната на острво

Њемачки канцелар Ангела Меркел рекла је да неће подржати иницијативу британског предсједника Дејвида Камерона да се ограничи прилив миграната из ЕУ у Велику Британију. "Њемачка неће реметити основне принципе слободног кретања унутар ЕУ", рекла је Меркелова за британски лист "Сандеј тајмс". Раније је најављено да ће Камерон прије Божића објавити своје планове лимитирања миграције из […]

недеља, 26 октобра, 2014 / 13:31

Њемачки канцелар Ангела Меркел рекла је да неће подржати иницијативу британског предсједника Дејвида Камерона да се ограничи прилив миграната из ЕУ у Велику Британију.

"Њемачка неће реметити основне принципе слободног кретања унутар ЕУ", рекла је Меркелова за британски лист "Сандеј тајмс".

Раније је најављено да ће Камерон прије Божића објавити своје планове лимитирања миграције из ЕУ у Велику Британију.

Предсједник Европске комисије Жозе Мануел Барозо рекао је да је тај приједлог у супротности са принципима слободе кретања.

Велика Британија је главна имигрантска дестинација у ЕУ, а британски премијер је у више наврата рекао да мигранти злоупотребљавају систем социјалне помоћи и преузимају много радних мјеста, док многи Британаци немају посао.

Он се посебно заложио за спречавање могућности да мигранти истовремено добијају социјалне бенефиције у двије земље ЕУ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *