Менинг се извино због наношења штете држави

Амерички војник Бредли Менинг који је проглашен кривим за шпијунажу пред војним судом, извинио се због "наношења штете Сједињеним Америчким Државама”, преносе агенције. Менинг се обратио суду пред изрицање пресуде за одавање повјерљивих докумената "Викиликсу", који су касније јавно објављени на интернету. – Жао ми је што сам својим поступцима нанио штету САД – рекао […]

четвртак, 15 августа, 2013 / 09:09

Амерички војник Бредли Менинг који је проглашен кривим за шпијунажу пред војним судом, извинио се због "наношења штете Сједињеним Америчким Државама”, преносе агенције.

Менинг се обратио суду пред изрицање пресуде за одавање повјерљивих докумената "Викиликсу", који су касније јавно објављени на интернету.

– Жао ми је што сам својим поступцима нанио штету САД – рекао је Менинг, додавши да је био свјестан шта чини, али да у то вријеме није мислио да ће одавање информација проузроковати неку штету.

Он је казао и да је знао да ће морати да плати цијену за своје поступке и да се сада нада да ће једног дана изаћи из затвора, добити факултетску диплому и створити породицу.
Менингу пријети затворска казна од 90 година.

Он је претходно ослобођен кривице за помагање непријатељу, за шта му је пријетила доживотна робија.

Ројтерс преноси ријечи војног потпарола који је наговијестио да би пресуда могла да буде саопштена најраније сљедеће седмице.