Мектић потврдио: Даутбашић ће бити суспендован, најкасније до сутра

Досадашњи тајник државног Министарства сигурности Бакир Даутбашић, којем је одлуком Суда БиХ 13. јануара одређен једномјесечни притвор, ускоро ће и званично бити суспендиран са те дужности. Иако је Даутбашић прошао провјеру Централне изборне комисије БиХ за нову дужност државног министра промета и комуникација, Мектић остаје досљедан у поштивању законских процедура. „Као министар безбједности БиХ ја […]

уторак, 19 јануара, 2016 / 14:55

Досадашњи тајник државног Министарства сигурности Бакир Даутбашић, којем је одлуком Суда БиХ 13. јануара одређен једномјесечни притвор, ускоро ће и званично бити суспендиран са те дужности.

Иако је Даутбашић прошао провјеру Централне изборне комисије БиХ за нову дужност државног министра промета и комуникација, Мектић остаје досљедан у поштивању законских процедура.

„Као министар безбједности БиХ ја ћу га суспендовати данас, или најкасније сутра. Ми смо од Тужилаштва БиХ добили Налог за провођење истраге и Рјешење о одређивању притвора, након чега, у складу са законом, покрећемо дисциплински поступак.

Пошто је Бакир Даутбашић државни службеник, дисциплинску пријаву ћемо послати Агенцији за државну службу БиХ, која је задужена за даљу процедуру“, казао је за „Слободну Босну“ министар Драган Мектић.

Када смо министра Мектића питали како је досадашњи тајник Министарства сигурности БиХ, као државни службеник, могао бити члан Савеза за бољу будућност БиХ, он је одговорио како ће инзистирати да се испита и Даутбашићев политички ангажман.

„Тражит ћемо да Агенција за државну службу провјери у СББ-у од када је Бакир Даутбашић њихов члан и коју је функцију евентуално обављао у тој политичкој партији“, напомиње државни министар сигурности Драган Мектић.

Подсјетимо да је у саопћењу СББ-а, које је издато након хапшења Бакира Даутбашића и Билсене Шахман, објављено да су обоје „угледни чланови те странке.“

Према незваничним информацијама до којих је дошла „СБ“, у међувремену је суспендиран и упосленик Амбасаде САД-а у Сарајеву Зијад Хаџијахић који је, према наводима Тужитељства БиХ, требао „лобирати“ како би се зауставила истрага о притисцима и пријетњама свједокињи Азри Сарић.

Заузврат је његовој супрузи Нермани Хаџијахић обећана амбасадорска позиција у Словенији, а обећање је испуњено на посљедњој сједници Предсједништва БиХ.0 КОМЕНТАРА