Meктић: Контактирамо с Турском због "гуленоваца"

Након што је с Косова недавно депортована "шесторка" Турака које Анкара сматра сљедбеницима Фетулаха Гулена, медији извјештавају да су и поједини турски држављани у БиХ суочени с могућношћу изручења.

понедељак, 9 априла, 2018 / 11:51

Министар безбједности БиХ Драган Мектић потврдио је за DW да "БиХ и Турска имају комуникацију у вези с тим питањем и да БиХ поступа у складу с молбама и захтјевима из Турске".

"Тај поступак је у оперативној фази и не могу вам открити детаље, али могу да гарантујем да ће све што ћемо у том смислу учинити, бити у складу с Уставом и законима БиХ. Без обзира на то о каквим се захтјевима и молбама ради, ми их нећемо испунити ако то не буде у складу с нашим Уставом и законима", поручио је Мектић.

Министар безбједности је додао да се Босни и Херцеговини не може поновити случај "Алжирске групе", јер ће се поступати у складу са законом, али и прописима који регулишу међудржавну сарадњу на безбједносном плану.

"БиХ је чланица Интерпола и ако се путем Интерпола за неким распише потјерница, онда је то за нас поступање у складу са законом. Не знам да ли ће то да личи на случај ‘Алжирске групе’, али сам сигуран да ће наши поступци бити у складу с прописима БиХ и прописима међународних организација којима смо ми приступили. Не могу да прејудицирам да ли ће се нешто догодити у том смислу, али морате знати да државе свакодневно једна од друге траже кривично-правну и међународну помоћ. Ми не можемо а приори да одбијемо захтjев Турске за неку помоћ, али све мора бити у складу с нашим законима и интересима БиХ", истиче Мектић.66 КОМЕНТАРА

 1. Министар безбједности у емисији “Поштено“да каже да у задње 4 године у БиХ није било терористичког акта (погледати од 36.минута)

  http://www.youtube.com/watch?v=QfRLjXmBOos

  С обзиром да се у те 4 године десио напад на полицијску станицу у Зворнику да ли то значи да министар тај напад не сматра терористичким чином?

  А онда питање да ли СДС стоји иза става свога министра?

  1. С обзиром да се у те 4 године десио напад на полицијску станицу у Зворнику да ли то значи да министар тај напад не сматра терористичким чином?

   Krajnik;

   Pokazi nam ti gdje je taj napad dokazano okarakterisan kao teroristicki akt.Eto citiraj nam kako ga je nazvao mup RS-a,jeli bilo naznaka osvete i pod kojim nazivom se vodi sluzbeno.

   Do tad objasni nam jesili prisustvovao u „primanju“ namibijske delegacije

  2. Мени је јасно да је за тебе напад у Зворнику херојски чин, али ме сада интересује шта о томе мисли СДС.

  3. Osvetnicki cin je kada Rale ušeta u Silvercity pa u masovnu grobnicu potrpa sve naserove “ junake“ a nasko naguli u dimijama iz „zasticene zone“ u Tuzlu.
   A terorizam je kada cak Trump napad u Zvorniku i Butmiru okarakterise kao islamski terorizam.
   E sad to sto vama turcima to ne odgovara nije nas ili svjetski problem nego vas

  1. Krajnik pravis se mutav.

   MUP RS-a je sam stao kod istrage kad su shvatili da bi nekad morali sami priznati da ipak nije teroristicki cin.Bolje da narod medzusobno polemizuje i da se vjecno prica o terorizmu.Svi znamo ciji su kadrovi na celu MUPA-a

   Jos jednom te pitam:Daj nam zvanicni dokument o zavrsetku istrage i kvalifikaciji tog cina.

   Ne jedi govna.Takvi kao ti samo pale narod na sukobu.a prvi se izvuku ko picke

  2. Џасмине,

   наносиш штету СДС-у својом одбраном.

   Зар је СДС спао да га ти штитиш од Симиног легитимног питања које гласи:

   “Да ли СДС стоји иза става свог министра да у протекле 4 године није било ни једног терористичког акта у БиХ без обзира што се у том периоду десио напад на полицијску станицу у Зворнику и убиство полицајца у тој полицијској станици?“

   Зар питање није јасно?

  1. Послије тог терористичког напада, у којем је убијен наш полицајац, многи нису хтјели да тај напад назову правим именом, нису хтјели да кажу да је то терористички напад, али ми смо знали да је то чист тероризам и да имамо посла са терористима“, нагласио је министар Лукач.

   Krajnik:

   I ovo ti je dokaz da je bio teroristicki akt?
   Da vjerujemo Lukacu na rijec?
   Njegova rijec i ostalih u vrhu MUP-a najbolje se ocituje u ubistvu Dragicevica.

   Jos jednom ponavljam,Istraga o dogadzaju je prekinuta onog momenta kad su shvatili da ne mogu povezati,nazvacu ga ubicom policajca, ni sa jednom teroristickom grupom.
   To je zvanicno od MUP-a.

   Prema tome ne seri.

   Niti branim SDS niti ubicu.Samo kazem da si ti pizdurina koja je spremna za „gazdu“ odraditi i najprljavije stvari.Ako treba i naloziti narod na cin osvete sve zarad bogapitaj kojih ciljeva.Mozda si bio i maltretiran u djetinjstvu,ko zna.To te ne spasava od odgovornosti spram tvojih baljezganja.Naprotiv.Nesto otprilike kao Seselj.

   Moram priznati to radis vispreno,i sve pod krinkom slobode razmisljanja i govora.Vjerovatno,kad padne „baja“ ti ces samo preodjenuti dres.

   Savjest ne mozemo zajebati to je usud.Zivi sa svojom savjescu.

 2. Следеће питање би било анонимна пријава против Додика, Човића и Радончића иза које је, у истој емисији, стао и министар из СДС-а.

  Моје питање за СДС гласи да ли су и они става да је политички утицај Фахрудина Радончића на правосуђе БиХ веће него утицај Бакира Изетбеговића, па је Фахро у тој пријави “заузео“ бошњачко мјесто?

 3. И на крају једно за телалук.

  Нека неко линкује било коју вијест да је у протекле 4 године било ко из врха СДА рекао било шта против неког из врха СДС-а.

  Колико год нађете таквих примјера ја обећавам да ћу за сваки такав примјер одморити од Фронтала по мјесец дана.

  Поштено, што би рекла Душка…

 4. Није ми до полемике на ову тему,али, по начину на који је изведен, био је терористички акт, како није кад дође млад човјек, индоктринисан од вјерских фанатика, па пуца на полицију испред њихове зграде, полицију која је ту да заштити сваког грађанина, па и њега и његову породицу.

  Сад, да ли је мали луд, или………………………….?

  Оно због чега сам ја овдје коментарисао јесте Симино, „да није СДА критиковао никог из СДС“, па шта, хоћеш да кажеш, да су због тога лоши Срби, или……………………………..?

  Ја не мислим уопште да су лоши Срби, напротив, о способности већине би се могло расправљати, али не само већине свих наших у Сарајеву, него и о способности велике већине наших у Бања Луци.

  Не шаљемо ми из Републике Српске никога у Сарајево да брани Србе, ми Симо у Сарајево шаљемо људе да нас заступају, да оних, преко 300 милиона марака које дајемо за буџет на нивоу БиХ, буду основа да нас ти наши заступају, не само у заштити уставних права, што им је једна од обавеза.

  Него да та уложена средства и високе плате које добијају тамо, ОД НОВЦА ГРАЂАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, оправдају кроз економску дипломатију,кроз провођење Закона у капацитету који имају, односно да се коначно отворе фиоке и почне подизање оптужница против оних који су у УДРУУЖЕНОМ ЗЛОЧИНАЧКОМ ПОДУХВАТУ задњих 20 година опљачкали десетине милијарди евра од Срба, Муслимана и Хрвата.

  Значи, плаћамо их тамо да проводе Законе у интересу грађана Републике Српске, да кроз међународну сарадњу праве пријатеље српском народу, да…………………..

  Другим ријечима, рецимо да сам ја „главни баја“ испред Срба у Сарајеву, на годишњем нивоу, уложених 300 милиона марака у те институције би се морале бар троструко вратити Републици Српској, све на годишњем нивоу.

  Хало људи, вријеме је да се послује, умјесто да се сере, да престане србује свака пичкица, иначе таквим треба дати по пичци, поготово је вријеме да се престане неко називати издајником.

  Да сам ја српски политички представник у Сарајеву и рецимо да ме неко „наш“ на правди Бога назове издајником, лично бих га пребио у сред Бањалуке, Сарајева, или гдје бих га год стигао.

  1. Није ми до полемике на ову тему,али, по начину на који је изведен, био је терористички акт, како није кад дође млад човјек, индоктринисан од вјерских фанатика, па пуца на полицију испред њихове зграде, полицију која је ту да заштити сваког грађанина, па и њега и његову породицу.

   Ako vec hoces biti ozbiljan politicar,evo mali savjet.Ako ti nije do polemike.ne razumijes materiju,ili ne zelis iskreno odgovoriti ,bolje nemoj nista reci.Glupo je nesto komentarisati sto ne razumijemo.zar ne?

   Nemoj biti Pero Simic.

 5. Лазаревићу,

  објасни ти ситуацју да министар дође у студио и у врло гледаној емисији добије питање о некој анонимној пријави и он спремно одговори да је прочитао ту пријаву и да она има основа.

  Да не улазимо у то да ли министра треба да коментарише анонимне пријаве, али се поставља питање како је Мехтић дошао до те пријаве и како је уредница емисије дошла до те пријаве.

  Ако ти ништа није јасно онда погледај следећи видео:

  http://www.youtube.com/watch?v=nYdqVyUhH7Q

 6. Изгледа да теби није јасна веза између анонимне пријаве, изостанка Изетбеговића са ње, ненападања између СДА и СДС и нереаговања никог из СзП на Изетбеговићу најаву производње хаубица за “недај боже“.

  А када је Додик најавио куповину 2500 пушака, Мехтић није стигао ни да се пресвуче, у дуксу одржао новинарску конференцију, напао тај потез, а Говедарица рекао да стоји иза сваке Мехтићеве ријечи.

  Није давно било, има ли потребе да линкујем?

  Зато ја питам да ли СДС стоји иза њега када блебеће о пушкама, када негира терористички акт у Зворнику и кад ћути о хаубицама.

  Говедарица је исто вече послије Изетбеговићеве изјаве гостовао на БН и ни једном реченицом није на то реаговао из чега сам ја све ово закључио, а теби изгледа ништа није јасно па баљезгаш о томе да ли су добри или лоши Срби.

  Укључи мало мозак, иначе ће ти се смијати сва дјеца…

 7. Не бих ја Симо о „баљезгањима“,понављам, „нису лоши Срби“ Срби у политици.

  Више мене брине што су већином наши, до душе и њихови, неписмени, неиживљени-неизјебани,настрани, клептомани, завидни …………………………….. јебига, наопак свијет.

  Ваљда се Бог игра са нама, па свакој шуши која нас је у школи шпијала, пичкици која се није остварила у спорту, код жена, кроз посао, кроз……………… да прилику да се у име народа пита, онда се та будала,нарцис, педер, клептоман……………………………. уживи у улогу и ми сви колективно најебемо од разних нарциса који МИСЛЕ да МИСЛЕ.

  Значи Симо, о неким стварима, поготово безбједности, ја не бих, јавна сам личност, лако је теби срати под ником и користити моменте да нападнеш противнике.

  Теби се може, моја се вага, иначе о томе се не ваља, али кад сереш да капетан ништа не разумије, могу теби и свима рећи који ово будете читали,значи, од родољуба, до душмана, да ће Република Српска, наравно, када ја будем „велики баја“ имати у складу са Уставом и законима добро организоване водове „цивилне заштите“ у сваком селу и МЗ, за не дај Боже, што рекао Бакир-син.

  Да ће мјесец дана прије могућег пожара било каквог интензитета, Република Српска имати н атерену, најмање 5.000 легитимних, добро обучених и опремљених специјалаца ватрогасаца и специјалаца, припадника горске службе спашавања, специјалаца који служе искључиво за противпожарну заштиту и спашавање угрожених, специјалаца од којих муха неће моћи прелетити било куда у Републику Српску, од Приједора, до Невесиња, све да не би могла изазвати пожар, или било какву другу невољу?

  Симо, ја нисам хтио о безбједности, није то мој фах, ја само написах да нису они које ти овдје нападаш лоши Срби, а ти ради свој посао дијете.

  1. Od sada se javljaj samo kada imaš redovna isključenja.
   Ovo ludilo što si opisao najviše liči na ludu Vulina i njegovu viziju budućnosti ili na ove budale HDSSB iz Slavonije što imaju ustaški maskenbal.
   Mislim da je drugi čovjek te filofašističke stranke Vulin.

  1. „Одогвором нисам, али се мора признати да си покушао да га укључиш.“
   ————————
   хаха…шта ти ради Симо

 8. апостроф 14. априла 2018. у 13:11

  “Симо, ја нисам хтио о безбједности, није то мој фах…“

  Не треба бити никаква стручњак за безбједност да би се схватила пријетња да ће неко произвести хаубице за “недајбоже“.

  Изгледа да једино српски капетан то није у стању да разумије, али је зато први потрчао да коментарише халуцинације Борислава Радовановића по питању атентата на Милорада Додика.

  Која си ти фукара …?!

 9. Симо,

  нисам ја коментарисао Бориславов текст, него твој коментар.

  Користиш сваки пост да ту глупу причу о издајницима пласираш,ја те на пут, ти запео као волусина.

  Иначе,знам ја да си ти више него задовољан оним мојим чудноватим коментаром о безбједности,колико си ти задовољан, толико је он насикирао АИД-овце.

  Славија,

  дај мајке ти, стварно ћу помислити да си и ти овдје само једна плаћена јајара.

  1. ја то теби добронамјерно…зар не видиш да….бип бип бип

  2. Lazareviću,pogledaj malo snimke na YouTube Kobra Brčko ili Selmo Brčko.
   Popijem u Eš-u pivo sa Kobrom odmorim se kada slušam njegove priče uživo a čovjek nema stranku.
   Razmisli malo da i ti ugasiš tu stranku ili je predaj u ruke bilo kome ako uopšte ima članova.
   Onda te svoje priče pričaj u kafani,bićeš internet zvijezda.

 10. да ће Република Српска, наравно, када ја будем „велики баја“ имати у складу са Уставом и законима добро организоване водове „цивилне заштите“ у сваком селу и МЗ, за не дај Боже, што рекао Бакир-син.

  Predsjednik stranke zelenih(pokret za cistiji okolis) dokazuje da je veci baja od baje i to uduplo.On bi odmah nabavio ne 2500 nego cak 5000 pusaka.Za nedaj boze.

  Mladene-bin Ladene:

  Sta reci na ovo?

  1. Bjaži ba jasse, neki dan mi prekidaš referat a sada zoveš Mladena bin Ladena. Lijepo sam Vas pustio da zajedno sa Simom kao veći igrači završite posao a vi načisto upropastili Lazarevića.
   Kada već pitate bin Ladena ja sam za Švicarski model,da svaka kuća u BiH ima automatsko naoružanje.
   Ako nije moguće na nivou države BiH,onda samo u republici srpskoj da čuvaju svoj komad šume što im je ostavio Radovan.
   Jasse jesam li lijepo uključio mozak?

 11. Зар ти Јасмине сумњаш у моје добре намјере, па извини, нисам толико наиван да не видим како би ПИРОМАНИ који су некад изазвали пожар у шкрипцу, да им је једина шанса да опстану нови пожар, ма хајде, ако сам добар и хуман човјек, нисам пичкица и глуп?

  Шта бих ја као частан српски официр и еколог требао да радим, да пустим кокошаре да направе пожар?

  Превентива је мајка мудрости, ово је само еколошки одбрамбени механизам, све док се не створе услови да се Република Српска и Федерација очисте од сваког запаљивог смећа.

  Поздрав

 12. Vijest od prije nekoliko dana:
  Kako saznaju „Novosti“, Dodik je 10. aprila, u pratnji advokata, došao u zgradu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu, koja za njim traga od novembra 2016. godine.

  – Dodik se u pratnji branioca javio istražiocima koji rade na njegovom predmetu. Pravdao se da iz zdravstvenih razloga nije mogao ranije da se odazove na saslušanje, i da je sve vreme proveo na lečenju u Srbiji. Kao potvrdu te priče priložio je i određene lekarske nalaze – kaže dobro obavešteni izvor „Novosti“.

  Iako je još u novembru 2016. izdata naredba za hapšenje, Dodik po dolasku u SIPA ipak nije lišen slobode. Ponovo je pušten kući, uz dogovor da će u narednim danima dobrovoljno doći na saslušanje u Tužilaštvo BiH, gde nisu želeli da komentarišu da li je do toga i došlo.

 13. Иванић је реаговао, Мехтић, министар безбједности и даље блебеће о безбједности, али не помиње Изетбеговићеве пријетње.

  http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ivanic-Naci-odgovor-na-Izetbegoviceve-prijetnje-ratom/474184

  http://www.rtvbn.com/3904289/bezbjednost-u-bih-prilicno-usloznjena

  1. Hvala dragom Allahu da je u nasoj RS bezbjednost na nivou…Ovije supci sto nesto gonjaju po banjoj luci nek zamisle sta bi bilo da je zolju na zgradu euroherza nedaj boze opalio mudzahedin,sve bi oslo u pm.Ovako ,u nas djeca se malo razigrala….

   Jos kad nam zeleni dodzu na vlast,…i svaki komunalac zaduzi pusku….

   Jutros velim zeni;pakuj prnje idemo..

   Kaze kuda?rekoh ;Tamo gdje zeleni vladaju,tu smo najbezbjedniji

  1. Nikola ja sam stvarno nacisto,Vi ste najcistiji, do sad,

   AID STOP:

   PROVOKATORI STOP

   HOROZ STOP

   MLADEN-BIN LADEN STOP

   Slogan;bezbjedna kuca

 14. Pazi se Nikola Lazareviću, hoće tebe ekologa i humanistu da uvuku opet u priču o naoružavanju.
  Ja više nisam načisto ko ovdje radi za AID:
  A) Simo
  B) jasse
  C) Mladen
  Simo se javno deklariše da je protiv masovne proizvodnje haubica,a sam znaš da je SSSR propao kada je počeo masovnu proizvodnju atomskih bombi kao da proizvode kobasice.

  Jasse pravi sprdnju sa 5000 naoružanih smećara za čišćenje Srpske.

  1. Ti Mladene ,ako nisi AID evo povlacim rijec .Ono bin ladene me Nikola navukao.A i fino se rimuje,moras priznati.
   Evo ja bi onda s tobom mogao i suzivot zamisliti(kad mogu s punicom….)

   Nego ,ja sam ti sekularni musliman(sto reko Nikola).Znas,umjereni.Obrezan sam zbog bolesti a i ne perem iz flase ..znas onu stvar.Pa ako si iskren i stvarno nisi AID mozemo se udruziti i osnovati organizaciju.Ti daj naziv,izraz dobre volje.Nemoj samo onu vrstu golubova preletaneri ili kako vec,To je vec zauzeto.

   Moj jedini uslov da se orozu da dozivotna zabrana,a udruzivati se mozemo sa svima.

   Maksuz sellam

 15. Хајде људи пишите о нечем паметнијем, пустите ви мене, од мене може заболити глава само оне који обичном народу дођоше главе.

  Ја сам у ову причу упао због Симиног писања о издајницима, успут сам као човјек који води одговорну политику морао дати до знања да ми јесмо једина права мултиетничка партија, партија породице, али сам ја у озбиљној намјери да направим безбједно окружење за све народе и грађане Српске, да је сачувам, очистим и запослим , све успут правећи фантастичне односе са Федерацијом.

  Дајте мало позитиве, видјећете шта ће Ниџо урадити за све народе, има да заједно преко зелених из Брисела и свјетских МЕГА фондација идућих година добијемо толико новца, да га уложимо у еколошку инфраструктуру и производњу здраве хране,онолико, колико сами са оваквом привредом и законским рјешењима не би могли за педесет година.

  Што би ми у БиХ били глупи, једноставно је, само урадимо оно што су урадиле Мађарска и Србија задњих година уводећи зелене у скупштине?

  1. “Ја сам у ову причу упао због Симиног писања о издајницима…“

   Немој да лажеш!!!

   Ја никога нисам назвао издајником.
   Ја сам само поставио питање да ли СДС стоји иза тврдње свог министра да напад на полицијску станицу не спада у терористичке чинове.

   У међувремену се догодила Изетбеговићева пријетња са производњом хаубица “за недајбоже“ и само сам констатовао да је СДС-ов министар оштро реаговао на куповину пушака за МУП РС (иако је спроведено по прописаној процедури у којој је учешће узео и дотични министар), а о тим хаубицама ни мукајет.

   Поносан сам што сам покренуо реакцију и натјерао СНСД да покрене то питање, а СНСД буквално натјерао Босића да по том питању закаже ванредну сједницу.

   А ако си ти из мојих питања извукао закључак да се ради о издајницима, мислим да си погријешио.

   Тај закључак си могао извући смо из недостатка реакције, а ја са тим немам никакве везе.

   Да ниси у праву доказ је да сам запазио да је Иванић реаговао и ја му на томе честитам.

 16. Ево и америчка амбасада се огласи и осуди изјаву Бакира Изетбеговића.

  Једино је остало да се огласи и неко из СДС-а и да осуди изјаву.

  Још кад томе додамо да Босић као предсједнавајући тог дома парламента није послао позив Иванићу, да министар безбједности нема по том питању ништа изјавити, нити министар вањске трговине без чије ингњеренције нема намјенске индустрије, а мало ме чуди изостанак реакције замјеника министра одбране Јеринића.

  http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ambasada-SAD-Spominjanje-ili-aludiranje-na-rat-je-neprihvatljivo/474747

  http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ivanic-Nisam-dobio-poziv-za-sjednicu-Parlamenta/474732

 17. “Na novinarsko pitanje da li je bilo potrebe za zakazivanje ovake sjednice, Bosić je kazao kako misli da su predlagači unaprijed znali kakav će ishod biti i da se ova sjednica neće održati i kada su predavali zahtjev. Ovakav je ishod bio za očekivati.“

  На новинарско питање да ли је било потребе заказивање овакве сједнице Босић је требао да одговори да је сједница итекако оправдана јер је алудирање на рат неприхватљиво.

  Овако је невјешто и биједно избјегао да осуди оно што су сви остали осудили.

  http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Bosic-Ovdje-duvaju-predizborni-vjetrovi/474738

 18. Лазаревићу,

  сјети се да је послије те изјаве нешто спорадично реаговао Додик и да би та изјава пала у заборав да ја и ти нисмо телефонски направили договор да ово одиграмо и да дигнемо на ниво.

  Мени и теби припада највећа заслуга што је америчка амбасада први пут послије година и деценија извукла уши сарајстанцима.

  Додик и екипа су само играли како нас двојица свирамо.

  Морам да фронталуку признам да је то била твоја идеја.

 19. Хајде АИДОВАЦ да те искористим да пошаљем поруку.

  Да биће најдаље за два четворогодишња циклуса сви запослени у Републици Српској, чак ће много кадрова морати доћи са стране.

  Република Српска ће бити 100% еколошки чиста, имаће неуништив правни, политички, привредни и образовни систем,биће то кућа која мисли по свим питањима годинама унапријед, „за не дај Боже“, видиш да је овај свијет узјахао на ђавољу тојагу?

  Значи, кад се ја будем питао, биће то јако богата и хумана Република, земља у којој ће се свака, макар и најмања неправда према неком, свака и најмања несрећа у некој кући осјећати у цијелом друштву.

  Биће то нормална земља у којој је владавина права нормална ствар, пичкин дим је са овим условима које имамо морално подићи народ и урадити ПРВУ ПРАВУ ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ.

  Ја сам АИДОВАЦ менаџер, имам идеју како направити нормалну државу, али да би могли нормално радити и развијати се, услов свих услова је БЕЗБЈЕДНОСТ,значи, ипак нам за сад требају специјалци ватрогасци и горска служба, зар не?

  1. Hvala vam Nikola.
   Više sam Vas to pitao zbog nečega drugog, juče sam sipao gorivo na pumpi. Račun 133.51KM, pa sam se zapitao dokle će naš novac ići na finansiranje da se i poslednja kurva ubaci u proračun.
   Naoružani vatrogasci i smećari djeluju čisto kao nešto normalno i prihvatljivo u odnosu na ovo šta nudi današnja vlast i njeno pogano stado.
   Vi barem nudite zaposlenje ako napravite novac iz EU fondova.
   Jedino mi još nije jasno Nikola,šta vi mislite raditi sa tenderima i grantovima, trenutno je reket 50% na tenderima a 90% na grantovima.
   Predviđam da će se na kraju kada zaposlenost bude 100% kao što ste rekli iznosi reketiranja morati rasti zbog realnog porasta životnog standarda u čitavoj BiH.
   I najvažniji segment svakog društva jeste obrazovanje. Znanje je naš kapital, hoće li konačno doći trenutak da se diploma fakulteta dobije za 100KM kao što je Zuber po Brčkom obećavao ali vlasti nisu imale sluha za Univerzitet „Lepotica & zver“.
   Ne obraćam se ja ovo samo Vama, ovo je više da malo nametnemo realne teme za razgovor a ne ove pokušaje srpskog naprđivanja u Sarajevu.
   Jasse,kada dođeš sa porodicom u Srpsku zauzmi jednu kuću i za mene.
   Samo napiši Zauzeto Aidovac.

  2. Nema zauzimanja,to je vrijeme proslo.Ako nisi AID ustupam ti dio svoje kuce.

   Nego ,nesto vaznije.Jucer odrzan sastanak ekoloskih udruzenja BiH u Banja Luci.Naglasak bio na mini hidroelektranama na rijekama u BiH.
   Ja i g.Arifagic morali osvjetlati obraz zelenim.
   Nikole ni mukajet.

   Sramotno.On igra „bajinu“ igru i naoruzava okolo

  1. Krajnik,nije Ahmet nego se zovem Ahmed.
   Ne mjesaj se ti u moj odnos sa Nikolom.On zna da ja naginjem toj opciji.Kao i velik broj mojih sugradzana.

   Ja ga samo kritikujem da se ne koristi populizmom kao sadasnja vlast pa koliko dobije da dobije(glasova)

   Veliku gresku pravi sto se oslanja na tvoje savjete.Ti ga namjerno skreces u pogresan smjer,to sam siguran.

   Nikola je za tebe izmislio svijet.Ponekad preleti ali nije zlonamjeran,pokvaren.

   Usput da iskoristim prostor.Nikola zasto nisi bio na sastanku ekoloskih udruzenja?Jeli ti Krajnik to postao mentor pa te navodi na pogresnu stranu i namjerno odvlaci od tvojih najvecih aduta?

   Ili si snama ili sa njim,ubzo ces morati odluciti

   ZELENI Kozarca

 20. Јасмин је наш човјек, лако је за њега, исто као и за тебе, мени су чак ови његови пребачаји симпатични.

  АИДОВЦИ су други пар ципела, мада никакве штете не могу нанијети, у осталом, као и сви други.

  Не можеш нанијети штету некоме ко је кроз живот чист као сунце жарко(изузизмо алкохол и рецимо дружење са дамама, то се на овим просторима никад није осуђивало, осим данас код кратких пантолоница, оних који би да сваки од њих имају по четири жене).

  Математички то значи да жене свих вјера у БиХ, искључиво иду Младену-Мухарему, Зеису……………………………….

  Другим ријечима, Симу, Ниџи, Милу, Вукоти, Брану и осталим онда оста рацку), зар не?

  1. Jasse i ja ćemo bežati od kamera rtvbn.

   Nemoj mi tih rtvbn-ovskih bolan.Ja cak ni vremensku prognozu ne gledam kod njih.Lazu brate.U njiha samo onaj Micic pa Micic.A i znaju samo kupus dobar napraviti ,jebes to.
   U nas u Kozarcu po tri glavica na jednoj drsci.Dobro ne bas tri vecinom je cetiri ili dva ali je prosjek tri.

   Znas li ti da postoji ime Aid?(izvedenica od zenskog imena Aida).A i djeluje ljepse nego Mladen.Ako se slazes zovi se Aid.To je medzunarodno ime.

  2. Naravno da znam da postoji ime Aid,aidovac je po službenoj dužnosti.
   Bin Aid mi nekako zvuči više avangardno pa ako budem mijenjao ime javiću Vam.
   Za rtvbn sam mislio više kao garancija Nikoli da može računati na nas.
   Sam znaš kada na RTRS prozivaju članove SNSD, DNS ili SP to je automatski poruka da slijedi katil ferman tada nam je sa Nikolom biti hapšen.
   Ali neće do toga doći,piksla će biti plaćena tačno onako kako Vasković opisuje a Nikoli samo predamo priznanice.
   Sa nama je načisto!

 21. Мени од ове државе ништа не треба, али овом народу требају зелени и Лазаревић.

  Наравно, ако будем радио за државу, логично је да имам неку нормалну плату,таман да ми и не треба, нема смисла правити се лажни родољуб, па давати плату у хуманитарне сврхе, као неки политичари, они који имају десетине и стотине милиона км стечених већином на пљачки народа и државе.

  Ево примјера колико зелени и Лазаревић требају Републици Српској и Федерацији, малочас гледам неког малог Боришу Фалатара,хрватског кандидата за члана предсједништва из Наше странке.

  Рече да ради дуго са странцима,рече да се народ исељава са села, да се могло повући 635 милиона км по ССП, само за рурални развој, што је истина, али заборави рећи да сутра кад би био члан предсједништва,ни он не може својим ауторитетом излобирати ништа више него садашње и прошла предсједништва.

  Једноставно је то, дају им-нам тек толико да се не кажу да ништа нису дали, не можеш добити више и тачка, управо зато што те паре држе зелени ЕГП и дају само државама у којим су народи дали подршку ЗЕЛЕНИМ,односно, државама у којим су зелени дио владе.

  Баш је поменуо Србију и да су добили 1,5 милијарди за рурални развој, само не рече да су то почели добијати од ЕГП тек онда кад су зелени ушли у Скупштину, односно, кад се у влади почело озбиљно радити на зеленој економији и здравој животној средини.

  Ево узећемо српске представнике у предсједништву, рецимо Иванића, или Додика,ко год буде, ниједан без зелених неће моћи излобирати стотине милиона евра за рурални развој, још много више за еколошку инфраструктуру, неће, таман да им је круна на глави.

  Да је то истина, најлакше је провјерити колико су излобирали заједно за овај мандат Иванић,Изетбеговић и Човић, колико Црнадак, колико Звиздић, чињеница је чињеница.

  Нема код зелених ЕУ и великих свјетских фондација љубави и хватања на лијепе ријечи, озбиљни су то људи, одлучују само у ЕГП о стотинама милијарди евра у четворогодишњем мандату у влади ЕУ, врло озбиљно раде свој посао и нема шансе да помогну, чак и чланици ЕУ, осим мањим средствима, наравно, ако немају зелене у парламентима и влади, све се да провјерити.

  1. малочас гледам неког малог Боришу Фалатара,хрватског кандидата за члана предсједништва из Наше странке.
   U Sarajevu je pohađao osnovnu i srednju školu, koju zbog rata u BiH nastavlja i završava u Zagrebu.

   Boriša Falatar započeo je karijeru kao humanitarni radnik tijekom rata u BiH. Kao 17-godišnjak, upravlja radio sustavom koji je omogućio kontakt ljudima razdvojenim ratom. Pridružio se trupama UNPROFOR-a 1993., gdje je radio s argentinskom bojnom.

   Studirao je na Paul Smiths Collegu u New Yorku, a diplomirao je ekonomiju na Američkom sveučilištu u Parizu. Falatar je nastavio poslijediplomski studij na London School of Economics.

   Nakon završenog poslijediplomskog studija, Falatar se pridružio Međunarodnom odboru Crvenog križa. Vodio je aktivnosti humanitarne zaštite u pokrajini Huambo u Angoli, gdje radi na spajanju kidnapirane djece s njihovim obiteljima i pomaže u pregovorima s Vladom Angole o reintegraciji UNITA pobunjenika. U Ujedinjene narode se vraća kao međunarodni državni službenik UNESCO-a zadužen za vanjske poslove i odnose sa zemljama članicama.

   Od 2008. do 2011. radi u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku, gdje predstavlja UNESCO na Generalnoj skupštini UN-a, ECOSOC-u i Vijeću sigurnosti. Nakon toga postaje UNESCO-ov koordinator programa u kriznim područjima, zadužen za humanitarne i razvojne programe u Južnom Sudanu, Libiji, Siriji, Iranu i Palestini.

   Bio je član kabineta glavne ravnateljice UNESCO-a Irine Bokove u vrijeme kada je ona bila kandidatkinja za mjesto glavne tajnice UN-a. Falatar je bio zadužen za odnose s Izraelom i Palestinom i pregovarao je o brojnim rezolucijama između tih država.

   Tijekom desetogodišnjeg razdoblja Falatar je savjetovao pet predsjednika Generalne konferencije UNESCO-a. Govori engleski, francuski, španjolski, talijanski i portugalski jezik.

   Odlučuje se kandidirati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda 2018. godine, kao kandidat Naše stranke, partije socijal-liberalnog usmjerenja.

   Motiv za njegovu kandidaturu su propuštene prilike bh. diplomacije na međunarodnom planu da zemlju povede ka ekonomskom i socijalnom prosperitetu i vraćanje vjere mladim ljudima u mogućnost dostojanstvenog življenja u BiH.

   Moram reci da se i meni on ne svidza previse.Sta ce mu ovoliki poslovi.Nesto on muti.A i previse istice svoj porodicni zivot

   Sa „strane“ izgleda nista…Tako bi izgleda i vodio ovu drzavu u ova turbukentna vremena,dosadno.

 22. Jasse i ja ćemo bežati od kamera rtvbn.

  Nemoj mi tih rtvbn-ovskih bolan.Ja cak ni vremensku prognozu ne gledam kod njih.Lazu brate.U njiha samo onaj Micic pa Micic.A i znaju samo kupus dobar napraviti ,jebes to.
  U nas u Kozarcu po tri glavica na jednoj drsci.Dobro ne bas tri vecinom je cetiri ili dva ali je prosjek tri.

  Znas li ti da postoji ime Aid?(izvedenica od zenskog imena Aida).A i djeluje ljepse nego Mladen.Ako se slazes zovi se Aid.To je medzunarodno ime.

  1. Bježi ba Simo, samo truješ Nikolu.
   Jasse i ja želimo od Nidže napraviti pravu partiju koja će opstati u koaliciji.
   Džoni samo treba gore da razmijeni brojeve telefona.
   Kad može ona „selo na čelo“ Milica raditi za Azerbejdžan zar naš Džoni nije kadar presuditi ko kome muti vodu.
   Evo moji roditelji su ozračeni od gledanja RTRS + sigurni glasači SNSD.
   Tražićemo da nam Banjaluka odobri u prelaznom periodu da se upišu kao ekolozi.
   A gdje je čitav zeleni Kozarac.
   Neće Nikola više pričati o automatima,nas zanima savjet Evrope, fondovi i naravno jedna mini hidroelektrana u Srpskoj.
   Ako se jasse slaže da se firma zove „hidropower“ ili „statkraft“.

 23. Симо,

  немам ја са њима проблем, ја се мало забављам, успут искористим да нешто поручим, највише то радим да се нешто дешава на Фронталу.

  Јасмине,

  ја рекох да је нешто радио са странцима овај Фалатар, лично мислим да ће од идуће године радити за Лазаревића и зелене као наш члан, односно,пошто је из мјешовитог брака, радиће за нас као члан једине истинске мултиетничке партије у БиХ, наравно кад се разочара у мултиетничку „нашу странку.“

  Што Јасмине кад коментаришеш не рече нешто на чињенице да било који појединац, Иванић, Додик, Човић, Радончић, Комшић, Никшић, Говедарица, Бореновић,Фалатар…………. не могу помоћи око фондова, да осим зелених ниједна партија не може БиХ отворити широм врата фондовима за пољопривреду, еколошку инфраструктуру и туризам, фондовима вриједним стотине милиона евра на годишњем нивоу?

  Понављам, немојте људи заборавити супер повољне кредите за развој стратешких грана привреде и еколошку инфраструктуру, они иду уз бесповратне фондове.

  Шта мислиш Јасмине да ли могу зелени ЕУ дати сутра Фалатару те паре за БиХ,баш зато што говори пар језика и што је радио за УНЕСКО, или ће их дати само у случају да ЗЕЛЕНИ буду парламентарна партија и дио владе, све како би могли да преузму одговорност за намјенско коришћење тих донираних средстава.

  Замисли сад ситуацију, рецимо, Иванић са нама, сигурна гаранција за фондове, велике паре за пољопривреду, још веће за еколошку инфраструктуру, рак рану сваке општине, Додик са нама, иста ствар, Бакир са нама, иста ствар,Радончић са нама, иста ствар, Човић са нама, иста ствар, Комшић са нама, иста ствар, Никшић са нама иста ствар, Фалатар са нама, иста ствар, значи, није битно са ким идемо, него је битно да постанемо парламентарна партија и тиме да нас и БиХ прихвате зелени у ЕУ.

  Сви побројани без нас,100% нема пара.

  Нема људи пара без зелених и тачка, управо сам то чињеницама јасно дао до знања прије два часа једном писменом и супер јаком политичару.

  Рече сам човјек да му је то што се тиче фондова потпуно јасно, да се лично увјерио кроз његове покушаје задњих година да нешто излобира.

  Иначе,разговарали смо о могућој ПРОГРАМСКОЈ САРАДЊИ наше двије партије, човјек је пријатно био изненађен кад је видио да зелени не причају прво о интересу.

  Да се са нама добија идеја, неукаљана прича, образ, посљедично симпатије велике већине разочараних бирача, да ће интереси партија бити задовољени кроз пласирање добро осмишљеног пројекта ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ.

  Да његова партија са нама добија дупло више гласова, да он побјеђује за појединачну функцију, а да ће без нас, било да иду сами, или заједно са неком партијицом, или блоком које воде израубовани политичари и пребјези, добити исто, или мање него прошли пут.

  Сурово од мене, али човјек се сагласио да је то тачна констатација, каже да имају то лоше искуство од прошлих избора,односно, да знају да са другим мањим партијама које нуде исту причу ништа не добијају, без обзира који и колико познат посланик пребјег, или посланик израубовани политичар био на челу тијх партија?

  Нема свеже крви,нема понуде, јасно као дан,нема у Српској нечег уникатног без зелених, курцу нека нуде сви шупљу причу разочараним, а њих је најмање 150.000, баш оних који траже понуду којој се може вјеровати.

  Данас у Српској нормалне породице и млади, једино могу вјеровати ЗЕЛЕНИМ,то је кроз наш ЧВРСТ СТАВ, позив на саборност, кроз одговорну националну политику, односно, кроз наш коректан и конкретан рад задњих година доказано, зар не?.

  1. Nikola samo razmijeni brojeve telefona. Kakav Flatar kakvi bakrači.
   Ima moj drug Šima u Brčkom,on će ti pisati govore na engleskom ima da vezeš kao Ivica Dačić.