Meкдоналдс одлази из Македоније?

Након 16 година, амерички ланац за брзу храну Мекдоналдс одлази из Македоније. Како објављује дневни лист „Дневник” из централе ове фирме за Европу изјавили су да је Мекдоналдс Европа прекинула уговор за франшизу са македонском компанијом „СЈ” која је пре 16 година отворила први ресторан овог ланца у земљи. Директор за комуникације у Мекдоналдсу Европа […]

четвртак, 16 маја, 2013 / 08:40

Након 16 година, амерички ланац за брзу храну Мекдоналдс одлази из Македоније.

Како објављује дневни лист „Дневник” из централе ове фирме за Европу изјавили су да је Мекдоналдс Европа прекинула уговор за франшизу са македонском компанијом „СЈ” која је пре 16 година отворила први ресторан овог ланца у земљи.

Директор за комуникације у Мекдоналдсу Европа Агнес Вандаи за „Дневник” је изјавила да компанија која је досад имала франшизу више не посједује права да управља ресторанима овог бренда. Иначе, већ од јуче на свих седам ресторана Мекдоналдса у земљи освануо је натпис да ресторани не раде због интерних разлога, а данас је ова информација само потврђена.

За сада нема информација да ли је нека друга комапнија заинтересована да преузме франшизу и нису познати разлози за прекид досадашњег уговора.