Медведев осудио напад на блогерски сервис

Руски предсједник Дмтриј Медведев, иначе велики љубитељ технологије, осудио је у свом блогу напад на ЛајвЏоурнал, врло популаран сајт у Русији. Блогерски сајт ЛајвЏоурнал је већ три дана жртва озбиљног сајбер напада, тзв. дистрибуираног ускраћивања услуге (ДДоС – Дистрибјутид Динајал-оф-сервис), а његови блогери верују да је ријеч о покушају да се ућутка политичка дискусија пред […]

субота, април 9, 2011 / 18:12

Руски предсједник Дмтриј Медведев, иначе велики љубитељ технологије, осудио је у свом блогу напад на ЛајвЏоурнал, врло популаран сајт у Русији.

Блогерски сајт ЛајвЏоурнал је већ три дана жртва озбиљног сајбер напада, тзв. дистрибуираног ускраћивања услуге (ДДоС – Дистрибјутид Динајал-оф-сервис), а његови блогери верују да је ријеч о покушају да се ућутка политичка дискусија пред изборе у Русији.

Власник сајта, руска компанија СУП, објавила је да је ријеч о најгорем нападу у њиховој историји и да је на мети цијели сајт а не поједини блогери.

У свом коментару Медвед је напад назвао „нелегалним и нечувеним“.

„Цијели случај треба да истажи администрација ЛајвЏоурнал сајта и судски органи“, изјавио је предсједник у свом блогу.

Проблем је почео кад је нападнут блог Алексеја Навалнија који је писао о корупцији у влади и владајућој странци Уједињена Русија, изјавио је један стручњак из компаније за интернет безбедност Касперски Лаб.

Основан 1999. од стране једног америчког студента, ЛајвЏоурнал је постао веома популаран у Русији не само као средство за блоговање већ и платформа за креативне политичке дискусије.

Медведев, који инсистира на коришћењу технолошких иновација у циљу економског раста и развоја, има блог на ЛајвЏоурнал и свој Твитер налог који редовно ажурира. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *