Медведев о Обали Слоноваче: Неприхватљиво да УН бирају страну

САНИЈА – Руски предсједник Дмитриј Медведев изјавио је данас да су мировне снаге УН у сукобу на Обали Слоноваче одабрале страну и да то представља "веома озбиљну тенденцију" . Медведев је изјаву дао након окончања крвавог сукоба око власти на Обали Слоноваче. Присталице међународно признатог предсједника Аласане Уатаре заробиле су Лорена Гбагбоа уз помоћ француских […]

четвртак, 14 априла, 2011 / 21:25

САНИЈА – Руски предсједник Дмитриј Медведев изјавио је данас да су мировне снаге УН у сукобу на Обали Слоноваче одабрале страну и да то представља "веома озбиљну тенденцију" .

Медведев је изјаву дао након окончања крвавог сукоба око власти на Обали Слоноваче. Присталице међународно признатог предсједника Аласане Уатаре заробиле су Лорена Гбагбоа уз помоћ француских снага.

"Резолуција УН о Обали Слоноваче говори о употреби снага УН, али не на начин да се подржи једна од страна у сукобу. УН не могу бирати страну, али то је оно што се десило", рекао је Медведев новинарима након самита земаља у развоју у кинеском граду Санији.

Медведев је нагласио да Москва има озбиљна питања за руководство УН и да сматра да оно што се десило на Обали Слоноваче представља опасну тенденцију.Оставите одговор