Медведев: Кудрине поднеси оставку

Предсједник Русије Дмитриј Медведев затражио је од министра финансија Алексеја Кудрина да још данас поднесе оставку, уколико се не слаже са првим човјеком државе. Кудрин је на то одговорио да ће се, прије него што донесе одлуку о оставци коју је затражио Медведев, посавјетовати са руским премијером Владимиром Путином, пренјела је агенција РИА Новости. „Можете […]

понедељак, септембар 26, 2011 / 18:29

Предсједник Русије Дмитриј Медведев затражио је од министра финансија Алексеја Кудрина да још данас поднесе оставку, уколико се не слаже са првим човјеком државе.

Кудрин је на то одговорио да ће се, прије него што донесе одлуку о оставци коју је затражио Медведев, посавјетовати са руским премијером Владимиром Путином, пренјела је агенција РИА Новости.

„Можете да се саветујете с ким хоћете, па и са премијером, али док сам предсједник такве одлуке ја доносим. Морате врло брзо да се одлучите и данас дате одговор – или полазите од тога да несугласице које помињете не постоје, и тада ћете морати да дате објашњење. Уколико размимолилажења постоје не видим други излаз, иако ми је веома непријатно”, рекао је Медведев на данашњој сједници комисије за модернизацију и технолошки развој руске економије.

Кудрин је одговорио да размимоилажења стварно постоје, и да ће одлуку о понуђеној оставци донјети након што се посаветује с премијером.

Вицепремијер и министар финансија у руској влади Алексеј Кудрин је јуче изјавио да је одлучан у намјери да напусти владу коју ће предводити Дмитриј Медведев, али је секретар за штампу актуелног премијера Дмитриј Песков рекао да ће Кудрин без сумње остати у тиму Владимира Путина.

Понуду да уђе у нову владу Кудрин ће "безусловно одбити", а како је образложио, "постоје бројне несугласице са Медведевом у економској политици, које се прије свега односе на високе војне и социјалне трошкове", пренеле су агенције.

"Разматрали смо та питања и донјете су одлуке са којима се нисам потпуно слагао. Сматрам да ће нова влада ипак морати да рјешава таква питања, посебно избалансираност буџета и смањење макроекономских ризика", рекао је Кудрин.Оставите одговор