Медведев би у шали ликвидирао корумпиране службенике

Руски предсједник Дмитриј Медведев се нашалио да понекад има жељу да ликвидира државне службенике осуђене за корупцију, јављају руске агенције. „Тежина казне никада није била најважнија ствар за нас. Наравно у другим државама, смакнете државног службеника јавно, али у нашем друштву није исто“, рекао је Медведев током посјете Републици Башкортостан на Уралу. Он је додао […]

недеља, новембар 20, 2011 / 16:21

Руски предсједник Дмитриј Медведев се нашалио да понекад има жељу да ликвидира државне службенике осуђене за корупцију, јављају руске агенције.

„Тежина казне никада није била најважнија ствар за нас. Наравно у другим државама, смакнете државног службеника јавно, али у нашем друштву није исто“, рекао је Медведев током посјете Републици Башкортостан на Уралу.

Он је додао да, понекад, има жељу да учини тако нешто.
Медведев се нашалио, упућујући позив за „ефикасније“ антикорупцијске мјере, преноси АФП.

Иако је рјешавање проблема корупције поставио као један од приоритета своје политике, руски предсједник је признао да је по том питању имао ограниченог успјеха.

Медведев, који је предсједник Русије од 2008., пристао је да премијеру Владимиру Путину препусти мјесто кандидата за шефа државе на наредним изборима који треба да се одрже у марту.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *