Медведев Бајдену: Спремни смо за стратешке односе

Русија је спремна да развија стратешке односе са САД, изјавио је данас руски предсjедник Дмитриј Медведев у сусрету с америчким потпредсjедником Џозефом Бајденом у резиденцији у Горком. Медведев је рекао да је 2010. година за руско-америчке односе била успjешна и замолио Бајдена да пренесе најбоље жеље америчком предсjеднику Бараку Обами. Предсjедник Русије је изразио наду […]

среда, 9 марта, 2011 / 18:25

Русија је спремна да развија стратешке односе са САД, изјавио је данас руски предсjедник Дмитриј Медведев у сусрету с америчким потпредсjедником Џозефом Бајденом у резиденцији у Горком.

Медведев је рекао да је 2010. година за руско-америчке односе била успjешна и замолио Бајдена да пренесе најбоље жеље америчком предсjеднику Бараку Обами.

Предсjедник Русије је изразио наду да ће се Русија, уз активнију подршку САД, већ ове године прикључити Свjетској трговинској организацији (СТО) и додао да економски односи знатно заостају за политичким.

„У томе нам, између осталог, смета одсуство учешћа Русије у СТО”, рекао је Медведев.

Главне теме које ће размотрити Медведев и Бајден у сусрету очи у очи су окончање процеса прикључења Русије СТО-у, противракетна одбрана у Европи, стање у Либији и припрема Обамине посjете Москви, пренијела је агенција Итар-Тас.

Ово је први сусрет руског предсједника и америчког потпредсједника, подсјећа руска државна агенција.Оставите одговор