Медојевић у Вашингтону руши Мила

ПОДГОРИЦА – Предсједник опозиционе странке Покрет за промјене Небојша Медојевић, који је завршио посјету Вашингтону, пренио је америчким саговорницима да је "одлазак Мила Ђукановића са политичке сцене предуслов за почетак декриминализације” црногорског друштва. Како пише лист „Дан”, Медојевић је то рекао у разговору „у кабинету” америчког конгресмена Ерла Помероја, коме је, такође, као и другим […]

недеља, март 7, 2010 / 19:52

ПОДГОРИЦА – Предсједник опозиционе странке Покрет за промјене Небојша Медојевић, који је завршио посјету Вашингтону, пренио је америчким саговорницима да је "одлазак Мила Ђукановића са политичке сцене предуслов за почетак декриминализације” црногорског друштва.

Како пише лист „Дан”, Медојевић је то рекао у разговору „у кабинету” америчког конгресмена Ерла Помероја, коме је, такође, као и другим саговорницима у Вашингтону, изложио план за смјену власти у Црној Гори.

Лист наводи да тај план, прије свега подразумијева формирање прелазне владе која би припремила ванредне парламентарне изборе.

Медојевић који је прошле седмице званично боравио у Вашингтону, изрекао је веома оштре оцјене не само на рачун политичке власти у Подгорици, већ и о црногорској полицији и тужиластву, као и на рачун Радио-телевизије Црне Горе.

Полицију Црне Горе тврди Медојевић, а преноси „Дан”, „с разлогом заобилазе” полиције других земаља, јер јој, наводно, не вјерују, а „тужиластво из медија сазнаје о криминалним активностима особа које се слободно шетају државом, а које потражују друге државе”.

„Зато се број бјегунаца од правде који налазе склониште у Црној Гори из дана у дан повећава, а држава се претвара у својеврсни азил за бегунце из региона”, наводи лист.

Медојевић је у Вашингтону боравио заједно са бившим шефом Трговинске мисије Црне Горе у САД Ратком Кнежевићем и њих двојица су, како је саопштено, у Вашингтону представљали „црногорску демократку опозицију”.

Медојевић и Кнезевић су у последње вријеме најоштрије критиковали црногорског премијера Мила Ђукановића, а Кнежевић је против њега свједочио и на суђењу, у Загребу, за убиство хрватског новинара Ива Пуканића.Оставите одговор