Медлин Олбрајт ће се старати за глобалну правду!

У Хагу ће сутра бити одржана инаугурација Института за глобалну правду чијим ће Савјетодавним вијећем предсједавати бивши амерички државни секретар Медлин Олбрајт, јавља дописник Срне из Хага. Институт је основан као међународни институт и независни научни центар на пољу међународне правде, мира, безбједности и социјалног и економског развоја с циљем да даје "конкретне одговоре на […]

четвртак, јун 9, 2011 / 15:10

У Хагу ће сутра бити одржана инаугурација Института за глобалну правду чијим ће Савјетодавним вијећем предсједавати бивши амерички државни секретар Медлин Олбрајт, јавља дописник Срне из Хага.

Институт је основан као међународни институт и независни научни центар на пољу међународне правде, мира, безбједности и социјалног и економског развоја с циљем да даје "конкретне одговоре на међународна питања о ситуацијама у којима одсуство закона правде узрокује политичку, војну, социјалну или економску нестабилност и неједнакост".

Свечаност ће бити одржана у Дворани витезова у којој холандска краљица Беатрикс сваког трећег уторка у сепрембру представља главне одлике владине политике за предстојећу годину.

Осим Олбрајтове, свечаности ће присустовати њемачки политичар и некадашњи министар иностраних послова Јошка Фишер, потпредсједник холандске Владе и министар за економска питања Максим Ферхаген, те холандска принцеза Мархрит.

Олбрајтова је 1993. године, као амбасадор САД у Савјету безбједности УН, играла значајну улогу у оснивању Хашког трибунала.

У то вријеме, како је касније изјавила, нико није вјеровао да ће Трибунал функционисати, да ће УН изабрати судије и тужиоца, да ће бити оптужених, хапшења, суђења, пресуда и казни, док је она тврдила супротно "да ће Трибунал не само функционисати, већ играти и кључну улогу у утврђивању одговорности и омогућавању помирења".

Олбрајтова се у децембру 2002. године појавила пред Хашком судом као заједнички свједок одбране и оптужбе у расправи о одмјеравању казне некадашњем предсједнику Републике Српске Биљани Плавшић.

Институт за глобалну правду је основало неколико холандских универзитета и правних институција и општина Хаг уз подршку Владе Холандије.0 КОМЕНТАРА

  1. Реинкарнација антихриста у облику тог хашког криминала, читам да су покренули нове оптужнице против Гадафија због недозвољених средстава у рату путем набавке „вијагре“ за његове борце!??

    лудило кулминира, трули запад базди, а онај коњ из Србије шутановац окупља друштво из нато земаља на мјесту злочина у Београду!
    Наздравље нам браћо Срби!

Оставите одговор