Међународни секретар ПДП-а: Повлачење референдума катастрофа

Међународни секретар ПДП-а Игор Црнадак сматра да је одлука Народне скупштине Републике Српске о стављању ван снаге одлуке о расписивању референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ катастрофална по Српску и кредибилитет њених институција. "СНСД је поништавањем одлуке о референдуму донио највећу срамоту и понижење Народне скупштине РС, јер ништа није добијено заузврат", оцијенио је […]

петак, јун 3, 2011 / 14:25

Међународни секретар ПДП-а Игор Црнадак сматра да је одлука Народне скупштине Републике Српске о стављању ван снаге одлуке о расписивању референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ катастрофална по Српску и кредибилитет њених институција.

"СНСД је поништавањем одлуке о референдуму донио највећу срамоту и понижење Народне скупштине РС, јер ништа није добијено заузврат", оцијенио је Црнадак на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он сматра да у преговорима представника Српске и ЕУ о реформи правосуђа у БиХ комесар за проширење ЕУ Штефан Филе неће испоштовати захтјеве РС који односе на Суд и Тужилаштво БиХ.

"Стављањем ван снаге одлуке о расписивању референдуму понижени су предсједник Народне скупштине РС, посланици и лидери странака који су раније подржали референдум", истакао је Црнадак.

Он је поздравио одлуку Владе РС о додјели 100.000 КМ у Фонд за помоћ осумњиченим Србима за ратне злочине пред Хашким трибуналом.

Црнадак је рекао да ПДП подржава штрајк радника "Жељезница РС", истичући да њихови захтјеви нису политичке природе, већ људски.

"Треба на одговорност позвати министра саобраћаја и веза РС Недељка Чубриловића и оне који су допринијели овом тешком стању радника у `Жељезницама РС`", сматра Црнадак.0 КОМЕНТАРА

  1. Међународни секретар значи да он преузима захтјеве и писамца од међународне заједнице и ОХР-а и преноси их ПДП-у на извршење. А зашто ПДП кука за повлачење референдума када нису ни гласали за њега?

  2. Црнадак је био међународни замјеник министра војске БиХ и међународни промотер приступања НАТО савезу.

  3. Каква је ово луда. Као прво ПДП нема муда ни за какав референдум и не глуми нам ту. А што се увлачиш Влади за Фонд да Бог да теби тако помагали B-)

  4. Међународни секретар… :D:D:D . Мислим да је ту ипак ријеч о томе да им само „секретар“ некако превише личи на Рајка Васића. Подржавам! 😀 Међународни ипак боље звучи! 😀

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *