08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Медијске слободе у Милоленду: Ухапшени уредници два портала

Главни и одговорни уредници Фронталу братског портала ИН4С и портала Борба, Гојко Раичевић и Дражен Живковић, ухапшени су због сумње да су извршили кривична дјела изазивање панике и нереда. Око девет сати почело је саслушање Гојка Раичевића.

понедељак, 13 јануара, 2020 / 09:47

"Полиција у Подгорици лишила је слободе Д.Ж. (39) и Г.Р. (56) због постојања сумње да су извршили кривична дјела изазивање панике и нереда. Д.Ж. је као главни и одговорни уредник портала "Борба", починио ово кривично дјело на начин што је, како се сумња, изазвао панику у јавности објављивањем лажних вијести у вези са догађајем у Вила Горица у Подгорици а без претходне провјере информације", казали су из Управе полиције.

Додају и да сумња да је Г.Р. као главни и одговорни уредник портала "ИН4С", извршио ово кривично дјело на исти начин, објављивањем исте лажне вијести на порталу "ИН4С".

"Са наведеним је упознат државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који се изјаснио да се у радњама ова два лица стичу елементи кривичног дјела изазивање панике и нереда те да се они лише слободе и уз кривичну пријаву приведу овом тужиоцу у законом прописаном року", закључује се у саопштењу.

Подсјећамо они су вечерас позвани су на информативни разговор у Центар безбједности Подгорица због текста о Вили Горица, саопштено је незванично Порталу РТЦГ из Управе полиције.

"Од њих се по налогу Основног државног тужилаштва прикупљају обавјештења на околности објављених текстова у вези догађаја у Вили Горица", казали су Порталу РТЦГ из полиције.

Подсјећамо, јуче током дана објављена је информација да је у Вили Горица одјекнула експлозија.

Из полиције су ту вијест демантовали и казали да експлозије није било већ да је ријеч о мањем електро квару који је убрзо саниран.

"Ријеч је о мањем електро квару који је убрзо саниран. Експлозије није било како преносе поједини медији са циљем ширења панике. Није било ни експлозије ни пожара па самим тим није настала материјална штета", казали су из Управе полиције Црне Горе.

Из полиције додају да је апсолутно нетачно да безбједносне службе сумњају да је то био покушај диверзије.