Мазохисти: Руси четири пута повећали ноћења

За разлику од једнодушног бојкота Турске након обарања руског авиона, број остварених ноћења туриста из Русије у хотелском смјештају у Црној Гори је и више него учетворостручен.

субота, 5 августа, 2017 / 10:15

За првих шест мјесеци руски туристи су остварили више од 179.000 ноћења, саопштила је Викенд новинама директорица Националне туристичке организације (НТО) Жељка Радак-Кукавичић.

Она је истакла да је само током претходне седмице на Аеродром Тиват дошло више од 13.000 путника из Русије, што је пораст од око 15 одсто у односу на исти период претходне године

"Активности које смо реализовали у претходном периоду на свим нивоима и туристички показатељи за шест мјесеци показују позитивне трендове раста туристичког промета, посјете и гостију са руског тржишта", навела је Радак-Кукавичић.
Она је додала како је према званичним статистичким подацима, у хотелском смјештају током првих шест мјесеци ове године боравило близу 30.000 туриста из Русије, што је за око 14 одсто више у односу на исти период претходне године.
"Број остварених ноћења туриста из Русије у хотелском смјештају је и више него учетворостручен, они су за првих шест мјесеци остварили више од 179.000 ноћења".
Из НТО кажу да и подаци Аеродрома Тиват показују пораст броја путника и авиона из Русије.
"Само током претходних недељу дана на Аеродром Тиват је дошло више од 13.000 путника из Русије што је пораст од око 15 одсто у односу на исти период претходне године, а обављено је 68 ротација што је пораст од 16 одсто у односу на исти период претходне године. Током јула, према подацима Аеродром Тиват, биљежи се раст промета путника са овог тржишта до 22 одсто и раст промета авиона до 20 одсто", поручила је Радак-Кукавичић.Оставите одговор