Матори Ле Пен страхује од Предсједника Мустафе

Оснивач француске странке крајње деснице Национални фронт /ФН/ Жан-Мари Лепен изразио је данас бојазан да ће на изборима 2017. године бити изабран "предсједник Мустафа" пошто је његова партија на јучерашњем регионалном гласању претрпјела пораз. Лепен сматра да ФН није побиједио због чињенице да су њихови противници имали муслиманске присталице, посебно око града Марсеја, гдје је […]

понедељак, децембар 14, 2015 / 16:29

Оснивач француске странке крајње деснице Национални фронт /ФН/ Жан-Мари Лепен изразио је данас бојазан да ће на изборима 2017. године бити изабран "предсједник Мустафа" пошто је његова партија на јучерашњем регионалном гласању претрпјела пораз.

Лепен сматра да ФН није побиједио због чињенице да су њихови противници имали муслиманске присталице, посебно око града Марсеја, гдје је кампању водила његова праунука Марион Марешал Лепен.

"Видјели смо масивну интервенцију гласача који се нису изјашњавали у првом кругу. Не желим да се 2017. године нађемо у ситуацији са владом предсједника Мустафе", каже Лепен, пренио је АФП.

Конзервативна партија Републиканци бившег предсједника Николе Саркозија освојила је власт у седам од 13 региона, укључујући кључни регион Ил де Франс, у којем се налази Париз.

Социјалистичка партија предсједника Франсоа Оланда, која је претходно контролисала све осим једног региона, задржала је власт у пет региона.

Десничарска странка Нацонални фронт, коју предводи Марин Лепен није освојила већину гласова ни у једном региону, упркос чињеници да је била прва у шест региона у првом кругу прошле седмице.Оставите одговор