Матеус добио корпу, више није селектор Бугарске

Лотар Матеус није више селектор фудбалске репрезентације Бугарске, саопштио је данас фудбалски савез те земље. „Разлога за отпуштање Матеуса има много, нису у питању само лошси рзултати”, рекао је предсједник Фудбалског савеза Бугарске Борислав Михаилов. Он је додао и да је Матеус обавјештен о одлуци а да је у репрезентацији владала тензија због које се […]

понедељак, 19 септембра, 2011 / 20:13

Лотар Матеус није више селектор фудбалске репрезентације Бугарске, саопштио је данас фудбалски савез те земље.

„Разлога за отпуштање Матеуса има много, нису у питању само лошси рзултати”, рекао је предсједник Фудбалског савеза Бугарске Борислав Михаилов.

Он је додао и да је Матеус обавјештен о одлуци а да је у репрезентацији владала тензија због које се накупило доста лоше енергије у тиму што је захтевало промјене.

Матеус је био први страни тренер на челу Бугарске и преузео је екипу после двије утакмице у Групи Г квалификација за Европско првенство.

Он међутим није успио да испуни циљ и доведе Бугарску до другог мјеста у групи пошто је доживјела поразе од Енглеске и Црне Горе.

Једну утакмицу прије краја квалификација Бугарска се налази на четвртом мјесту у групи без шанси да се пласира не шампионат Европе наредне године у Пољској и Украјини.