Мастеркард се суочава са једном од највећих тужби у својој историји

Мастеркард суочава се са једном од највећих тужби у својој исторји, а ако изгуби спор може да дугује свакој особи у Британији до 300 фунти.

среда, 17 априла, 2019 / 19:03

Шокантна судска одлука против америчке компаније за финансијске услуге Мастеркард отвара могућност да буде обештећено око 4,6 милона Британаца, који су скупље плаћали провизију.

“Веома сам задовољан данашњом одлуком”, рекао је британски финансијски омбудсман Валтер Мерикс у свом саопштењу.

“Прошло је скоро 12 година од када је Мастеркард јасно рекао да је прекршио закон наметањем прекомјерних трошкова за трансакцију, штетним по потрошаче на дужи период“ каже Мерикс.

Мерикс је додао да је Мастеркард користила “техничке законске аргументе који се не сматрају заслугама”, што се нашло пред жалбеним судом.

“Сада је вријеме да Мастеркард буде признала штету, да кажу “извини” британској јавности и да плате надокнаду коју дугују”, оштро каже Мерикс.

Међутим, представници Мастеркарда се не слажу са основом тужбе, у којој се наводи да одлука није била “коначна одлука ” и да је “суд једноставно рекао да би требало да се деси поновно саслушање о одређеним питањима”.

Мерикс наводи да је Мастеркард од 1992. до 2008. оштетио потрошаче. Разлика је 14,6 милијарди фунти. Ако би Мастеркард могао да изгуби случај, сваки потрошач у Великој Британији током периода морао би да буде обештећен.

Мастеркард планира да уложи жалбу на одлуку.1 КОМЕНТАР

  1. Скоро сам имао прилику прочитати уговор о кредиту Поштанске штедионице Србије.
    Осим што су слагали клијенту све што су могли,када сам видио отплатни план и да камата у првим ратама учествује са готово 100 €ура у успоредби са много већим износом кредита нпр.у БиХ гдје мјесечна камата не прелази 42 €ура.
    Тако да је ово у Британији смијешно,300 фунти штета за 16 година.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *