Маск: Догодине пробни летови за Марс

Човjечанство мора што прије да колонизује Марс како би наша врста била сачувана уколико избије трећи свјетски рат, који је, нажалост, вjероватан, сматра амерички милијардер и иноватор, Илон Маск.

уторак, 13 марта, 2018 / 00:32

Склон изузетним роковима, Маск је себи задао још један – пробне летове свемирског брода намијењеног да једног дана однесе људе на Марс.

"Мислим да ћемо бити спремни да изведемо неколико краћих летова (полијетање и слетање) у првој половини следеће године", рекао је Маск публици у Остину у Тексасу.

Милијардер је истакао да је за човјечанство најважније да досегне Црвену планету прије следећег "вјероватног" свјетског рата.

Колонија на Марсу би, према његовим ријечима, смањила шансу продуженог мрачног доба у случају да нуклеарни сукоб збрише живот на Земљи.

Свјестан своје репутације са роковима, Маск је, ипак, додао: "Понекад су моји рокови мало… Знате већ."

"Уколико желимо да обезбиједимо опстанак људске врсте, морамо да успоставимо колонију на Марсу. Мислим да је мало вјероватно да у будућности не дође до још једног свјетског рата. То нам је био досадашњи образац понашања", закључио је Маск.Оставите одговор