Машиновође: Ако Влада данас и сутра не ријеши проблем протестујемо у Бањој Луци

Преговарачка група машиновођа на Жељезницама Републике Српске најавила је данас да ће почети мирне протесте у Бањалуци уколико Влада током данашњег и сутрашњег дана не разријеши проблеме због којих су 10. октобра обуставили рад. Називајући своју ситуацију агонијом, машиновође у саопштењу подсјећају да су 14. новембра искористили јединствену шансу да своје ставове изнесу трочланој комисији […]

среда, новембар 16, 2011 / 15:42

Преговарачка група машиновођа на Жељезницама Републике Српске најавила је данас да ће почети мирне протесте у Бањалуци уколико Влада током данашњег и сутрашњег дана не разријеши проблеме због којих су 10. октобра обуставили рад.

Називајући своју ситуацију агонијом, машиновође у саопштењу подсјећају да су 14. новембра искористили јединствену шансу да своје ставове изнесу трочланој комисији Владе Републике Српске која треба да ријеши кризу због које трпе, како наводе, машиновође, Жељезнице, привреда Српске и окружења.

“Имамо повјерења у председника и Владу Српске да ће донијети коначну одлуку, и да ће она бити праведна”, поручују машиновође и понављају да желе да раде достојанствено и људски.

Преговарачка група тврди да за своје захтјеве има подршку Самосталног синдиката машиновођа РС који има 1000 чланова, Конфедерације синдиката РС и пензионисаних колега, а затражили су подршку и од радника “Арцелор Митала” из Приједора који трпе због проблема на жељезницама, и од свих грађана Српске, издвајајући борачку популацију којој, ккао наводе, и сами припадају.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *