Маровић подноси оставку јер га прате

Потпредсједник Демократске партије социјалиста (ДПС) Светозар Маровић написао је писмо предсједнику те партије Милу Ђукановићу и тројици потпредсједника ДПС-а у коме подноси оставку због тога што је добио информацију да Агенција за националну безбиједност (АНБ) већ дуже вријеме прати његовог сина Милоша и њему изузетно блиске људе, објавиле су данас "Вијести". Позивајући се на више […]

понедељак, 18 јула, 2011 / 07:58

Потпредсједник Демократске партије социјалиста (ДПС) Светозар Маровић написао је писмо предсједнику те партије Милу Ђукановићу и тројици потпредсједника ДПС-а у коме подноси оставку због тога што је добио информацију да Агенција за националну безбиједност (АНБ) већ дуже вријеме прати његовог сина Милоша и њему изузетно блиске људе, објавиле су данас "Вијести".

Позивајући се на више извора из Предсједништва ДПС-а, лист наводи да је претходно Маровићева супруга Ђурђина у Подгорици разговарала са премијером и потпредсједником ДПС-а Игором Лукшићем тражећи од њега да заустави све активности које су усмјерене према њеној породици.

Наводно је добила одговор да он нема овлашћења да реагује, након чега је Маровић написао оштро писмо колегама из руководства партије.

Према наводима "Вијести", Маровић је у писму саопштио да подноси оставку на функцију јер га она спречава да се политички бори против политичког прогона њега и његове породице и обавијестио коеге да му је припадник АНБ-а саопштио да су његова породица и њему блиски лјуди под присмотром АНБ-а.

"Вијести" наводе да је након тога Маровића позвао Ђукановић обећавајући му да ће затражити од потпредсједника Владе Душка Марковића да све провјери након чега га је Лукшић обавијестио да није тачно његова фамилија и сарадници под присмотром.0 КОМЕНТАРА