Марко Павић пријети да ће ДНС показати снагу на изборима

Предсједник ДНС-а Марко Павић рекао је да ова странка одлично стоји на терену и да рејтинг није био никада бољи у овом дијелу предизборне кампање, те да због тога очекују најбоље резултате од оснивања странке.

петак, септембар 14, 2018 / 12:56

"На изборима ће се све показати и ДНС ће тада показати своју снагу", истакао је Павић за Срну.

На питање шта је основа порука са којом ДНС излази пред бираче, Павић каже да је ДНС званичну поруку направио тако да је она широко постављена, али и значи много – "Одговорно".

"Одговорно према Републици Српској, одговорно према грађанима, одговорно према економији, одговорно према свим категоријама нашег становништва. Ми и сада имамо добре прописе, али нам недостаје одговорност да реализујемо те прописе. Управо из тог разлога смо ставили одговорно да би се на свим нивоима одговорност поправила, да би људи своје функције вршили одговорно, а када их тако врше, онда је успјех сасвим загарантован", констатовао је Павић.

Он је нагласио да ДНС води своју политику која је умјерена, која је за консензус и договор.

"Ми, једноставно, сматрамо да су аргументи оно што се мора презентовати грађанима и на бази чега они могу одлучити. Ми нећемо одустати од наше кампање и ми смо такви од свога оснивања. Треба водити такву кампању да се послије избора може комуницирати, да се може направити консензус са свима. Ако неко мисли да би ДНС могао бити тај чинилац који може допринијети смиривању тензија, ми смо увијек спремни на то", каже Павић.

Говорећи о томе шта грађани могу да очекују од 8. октобра, лидер ДНС-а сматра да ће тај датум донијети одређене новости у смислу већег учешћа ДНС-а у власти, а то ће значити и већи утицај грађана на доношење одлука.

"Надам се да ће након избора, а што је и најважније, наш поглед, коначно, бити усмјерен напријед. Да се нећемо више враћати у прошлост, да нећемо тражити мане и грешке из прошлости, него да ћемо се окренути будућности и да ћемо генерацијама које долазе широм отворити врата", оцијенио је Павић.

Он је подсјетио да је ДНС потписао споразум са коалиционим партнерима, СНСД-ом и СП-ом, и тим споразумом су подржали заједничке кандидате за функције предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ и рекли да то даје СНСД.

"У споразуму стоји да остале функције, међу којима је и предсједник Владе Ррпублике Српске бира странка која послије СНСД оствари најбољи изборни резултат. Ми очекујемо да ћемо остварити тај резултат и очекујемо функцију предсједника Владе. Увјерен сам да ће ДНС добити толику подршку грађана да се може носити са проблемима са којим треба да се носи Влада, предсједник Владе и остале институције у Републици Српској", оцијенио је Павић.

Он сматра да будући предсједник Владе треба да буде из ДНС-а, а то би му гарантовало да ће моћи своје знање корисити за добробит свих грађана.

"Предсједник владе је једна врло сложена и тешка функција. Ми имамо људе који могу обављати ту функцију. Средњих година, младих, али већ искусних, доказаних људи… С обзиром да смо ми економију и запошљавање ставили на прво мјесто у нашем програму логично је да би на чело Владе требало да дође човјек којем ће у фокусу бити управо економија", сматра лидер ДНС-а.

Он је рекао да ће уколико ДНС буде дошао у позицију да предложи премијера, ова странка би понудила економисту, односно доказаног привредника.

Према његовом мишљењу, предсједнику Владе треба омогућити више слободе, треба му дати подршку, учинити га одговорним за потезе које вуче Влада и сигурно је да више економије треба у Влади.Оставите одговор