Марко Башић Емби, сад је Велтшмерц и има нови албум

Марко Башић (некад Емби, хип-хоп музичар) је добро познато име у бањалучким музичким круговима. Ускоро ће под псеудонимом Велтшмерц објавити албум под називом „Огледало у огледало“.

недеља, октобар 9, 2016 / 14:17

Марко Башић (некад Емби, хип-хоп музичар) је добро познато име у бањалучким музичким круговима. Ускоро ће под псеудонимом Велтшмерц објавити албум под називом „Огледало у огледало“.

 Башић напомиње да је овај албум резултат његовог вишегодишњег бављења музиком, као и музике њиме. Планирано је да независно издање "Огледало у огледало" буде на свјетлу дана 31. октобра. Додаје да његовом албуму првенцу није јасно дефинисан жанр.

"Могло би се рећи инди рок, иако су пјесме стилистички кросовер од алтернативног рока, преко нео-психоделије, до експерименталних сфера, јер, свакако, циљ није ни био сврставање и припадање било којој од музичких ладица", навео је овај музичар.

Башић је раније био познат као хип-хоп извођач, потом је услиједила пауза, а за нове пјесме тврди да су настајале спонтано у периоду нешто дужем од годину дана.

"Једини критеријум у стварању је била истинитост према самом себи, што осликавају и текстови који се готово увијек баве оним унутрашњим у бићу, индивидуалцу у савременом друштву. Тотално препуштање тренутку и мелодичности у донекле нихилистичком амбијенту, насупрот свих медиокритета данашњице, је оно што би могла бити нит која повезује први и задњи такт албума", појаснио је он.

Албум "Огледало у огледало" садржи осам пјесама, а за прву од њих, "Све моје нисам ја", већ је урађен спот, чија премијера је заказана за 16. октобар. Башић додаје да је у плану екранизација још неколико видео-спотова.

Поред насловне нумере, албум чине још и пјесме "1985", "Да мисле крај", "Невидљиви свијет", "Тотално небитан", "Дезертер", "По цртама лица" и "Лежим ко да лебдим".

Текстове, аранжмане и микс потписује сам извођач у потпуном кантауторском индие духу. Маркова десна рука и копродуцент овог пројекта је Бењамин Капиџић из Хамбурга, који је поред одсвираних дионица на гитари и бас гитари радио мастеринг албума. Такође, допринос стварању пјесама дали су пријатељи, као и колеге музичари.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *