Маркионе: Неће Италијани. хоће Срби

Синдикат и италијанског „Фијата“ неспремни су да се прилагоде новим радним условима, али су на то спремни радници у Крагујевцу. Руководство „Фијата“ проширује планове за фабрику у Крагујевцу, планира улагање 700 милиона долара, и запошљавање нових 3.000 људи, истиче агенција АП. Амбициозан пројекат извршног директора италијанске компаније "Фијат", Серђа Маркионеа, о производњи шест милиона аутомобила […]

субота, октобар 16, 2010 / 21:00

Синдикат и италијанског „Фијата“ неспремни су да се прилагоде новим радним условима, али су на то спремни радници у Крагујевцу. Руководство „Фијата“ проширује планове за фабрику у Крагујевцу, планира улагање 700 милиона долара, и запошљавање нових 3.000 људи, истиче агенција АП.

Амбициозан пројекат извршног директора италијанске компаније "Фијат", Серђа Маркионеа, о производњи шест милиона аутомобила годишње до 2014. у сарадњи са америчким "Крајслером", наишао је на отпор синдиката у Италији.

Синдикати су неспремни да се прилагоде новим радним условима, али су на то спремни да пристану радници у Крагујевцу, истиче агенција Асошијетед прес, у тексту о будућим плановима крагујевачке филијале торинске фабрике.

Америчка агенција наводи да руководство "Фијата" проширује планове за фабрику у Крагујевцу, обећавши да ће уложити 700 милиона долара у пројекат уклањања опасног отпада и изградњу нових монтажних трака, на којима ће ускоро бити запослено нових 3.000 људи.

Маркионе је љетос изјавио да ће радници у Србији производити мање моделе "минивена", за које је раније било планирано да се склапају у италијанској фабрици.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *