Марадона: Никад више на клупу Аргентине

Легендарни аргетински фудбалер и бивши селектор те земље Дијего Армандо Марадона изјавио је да никада више не би прихватио мјесто шефа стручног штаба репрезентације своје земље. "Нисам гледао ни један меч аргентинског тима откако сам отишао са мjеста селектора", рекао је Марадона који од маја ове године тренира тим из Дубаија, Ал Васл. "Не бих […]

субота, 10 септембра, 2011 / 15:51

Легендарни аргетински фудбалер и бивши селектор те земље Дијего Армандо Марадона изјавио је да никада више не би прихватио мјесто шефа стручног штаба репрезентације своје земље.

"Нисам гледао ни један меч аргентинског тима откако сам отишао са мjеста селектора", рекао је Марадона који од маја ове године тренира тим из Дубаија, Ал Васл.

"Не бих желио више да их видим", рекао је Марадона и додао да је сада фокусиран на рад са Ал Васлом.

"Сада ме само занима да урадим нешто добро за Ал Васл", рекао је Марадона.

Откакао је прошле године изгубио посао на клупи аргентинске репрезентације, Марадона је неколико пута јавно извријеђао предсједника аргентинске фудбалске федерације Хулија Грондону назвавши га "старим и корумпираним".

Од доласка у Ал Васл, Марадона каже да није пропустио ни минут тренинга.

"Иако је 54 степена у хладу, не жалим се и срећан сам што радим са арапским народом", рекао је Марадона.

Марадона се сматра највећим фудбалером Аргентине свих времена, који је помогао националној селекцији да освоји другу титулу у историји на Мундијалу 1986. године у Мексику, а четири године касније вицешампионски наслов на првенству свијета у Италији.

Марадона је у 24. годишњој каријери 91 пут бранио боје своје репрезентације и постигао 34 гола.

Током клупске каријере, играо је за аргентинске, шпанске и италијанске клубове.